Duurzame kerstcadeaus? Met deze tweedehandstips verras je de hele familie!

Kerst staat bijna voor de deur! De tijd van cadeaus en veel vrienden en familie om ons heen. Kerst is ook één van de meest stressvolle periodes uit het jaar, want al die cadeaus kopen kost tijd én geld. Om het jou makkelijker te maken zetten we op een rijtje wat de leukste kerstcadeaus zijn die je hartstikke goed tweedehands kan kopen.

Wij willen dit jaar het liefst kerstcadeaus geven met een persoonlijke boodschap of gedachte erachter. En een cadeau dat zo min mogelijk het milieu belast. Met Reliving struinen we daarom deze dagen verschillende marktjes en vintage winkels af om net dat ene geweldige item te scoren voor mama, oma of zwager.

Tweedehands kerstcadeaus voor de hele familie

Dit zijn items die we allemaal willen hebben en waar vaak een overvloed van aanwezig is in kringloopwinkels:

1. Kandelaars

Kandelaars zijn van die items die je zelf niet zo snel koopt, maar het te gek vindt als je ze in huis hebt staan. Dit maakt het dan ook het perfecte kerstcadeau! Tweedehands winkels liggen vaak vol met kandelaars van verschillende maten en design, dus er is altijd wel één te vinden die perfect is.

2. Glazen en kopjes

De glazen collecties van de grote franchises kennen we inmiddels uit ons hoofd. Tijd om wat nieuws te ontdekken! Bij kringloopwinkels lopen we vaak tegen de leukste en meest aparte glazen en kopjes aan. Deze zijn meestal zo uniek dat je er hebberig van wordt. Vergeet niet dat je ze nog weg moet geven he!

3. Vazen

Chinese vazen, art-deco vazen, glazen vazen. We zien ze regelmatig terugkomen in ons aanbod. Vazen worden allang niet meer gebruikt om alleen bloemen in te houden. Wij zien ze ook steeds vaker als decor item in je inrichting.

4. Muurdecoratie

Wanneer je met een open blik gaat kijken naar items die je aan de muur zou kunnen hangen is het aanbod overweldigend. Prints, schilderijen, macramé versieringen, spiegels, bordjes en houten decoraties.

Doe vooral inspiratie op van Pinterest of woonwinkels en loop met een open blik een extra rondje door de kringloop. Je zal versteld staan van wat je gaat vinden.

5. Lampen

Lampen zijn een veel voorkomend item in kringloopwinkels. Vaak kijken we naar een lamp in zijn geheel, waarbij de lampenkap het meest in beeld springt. Let ook eens extra goed op de standaard waar de kap op rust. Wij zijn wel eens meerdere keren langs een lamp gelopen voor het ons opviel wat een geweldige standaard eronder zat. En dat terwijl het op het eerste gezicht niks bijzonders leek.

Meer tips om die juiste tweedehands kerstcadeaus te vinden?

Wij zijn Ananda en Jody van Reliving.nl: dé nieuwe marktplaats voor tweedehands design en interieur. Door middel van een zorgvuldig gecureerd aanbod door experts willen we laten zien dat je jouw droominterieur kan creëren met duurzame tweedehands items.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duurzame kerstcadeaus? Met deze tweedehandstips verras je de hele familie!
Sluiten