Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 28 mei 2018

Dit zijn de 4 beste duurzame interieurtrends van 2018

Duurzaamheid en interieur, deze twee topics gaan tegenwoordig hand in hand. Want hoe kun je het beste wonen op een duurzame manier? Daar zijn gelukkig een heleboel manieren voor. Roomed selecteerde speciaal voor jou de beste duurzame interieurtrends van 2018.

Onze favorieten: tiny houses en gerecycled hout!

Duurzame trend #1: Tiny Houses

Kleine woningen; wereldwijd, maar ook in Nederland wordt het een steeds bekender begrip. Tiny houses zijn letterlijk kleine huisjes. Niet alleen bespaar je kosten op het aantal vierkante meters waar je huur of hypotheek voor betaalt, ook zorgt het ervoor dat je gewoonweg weinig spullen kunt bewaren. Het dwingt je om alleen de hoognodige spullen te houden.

Denk je dat een tiny house alleen is weggehaald voor het single bestaan? Deze families bewijzen dat je zelfs met z’n vieren knus én stijlvol in een klein huis kan wonen. Deze duurzame interieurtrend is here to stay!

Roomed - Duurzaam wonen
Trebventure
duurzaam wonen interieurtrends
Trebventure

Duurzame trend #2: Biologisch katoen

Duurzaamheid kan je op allerlei manieren toepassen in je interieur. De eerste stap kan het gebruik van biologisch katoen zijn. Zo kan je tegenwoordig zowel kleden, placemats en tapijten gemaakt van biologisch katoen krijgen. Een makkelijke stap om toch iets duurzamer bezig te zijn.

Duurzaamwonen met biologosch katoen
Homedeal

Meer lezen: De 6 leukste interieurtrends rondom behang voor een goede muur

Duurzame trend #3: Spaarlampen

De spaarlamp was misschien wel één van de eerste, duurzame veranderingen die mensen aanbrachten in hun woning. De ouderwetse niet-energiezuinige gloeilamp vervang je makkelijk voor een duurzame spaarlamp of LED-verlichting. Wil je graag een kleurrijke of bijzondere lamp in je kamer? Deze lamp gaat branden als een ander de lamp aanraakt. En ook daar kun je natuurlijk gewoon een LED-lamp indraaien.

Duurzaam wonen - Spaarlampen
Flinders

Duurzame trend #4: Duurzaam of gerecycled hout

Tafels, stoelen, krukjes of zelfs banken: er zijn veel initiatieven die deze van gerecycled hout maken. Kies voor meubels gemaakt van goed hout met een FSC-keurmerk. Of kies voor meubels van bamboe. Het is één van de meest sterke én milieuvriendelijke bouwmaterialen. Ook leuk: ga naar een leuke tweedehands of vintage winkel: prachtige meubels die je een tweede leven kunt geven.

> Dit vind je vast ook interessant: Dit houten vakantiehuis is super duurzaam!

krukje - recycled
I am Recycled

Dit vind je misschien ook leuk: Wauw! Dit zijn de vijf nieuwste interieurtrends (ken jij ze al?)

Meer (duurzame) interieurtrends

Iets waar we ook enthousiast over werden, zijn deze meubels die gemaakt worden van plastic uit de Amsterdamse grachten. Ben je alvast benieuwd naar de interieurtrends voor 2019? Wij geven een sneak peek van dé kleurtrends van 2019. Ook leuk: de leukste trends voor jouw woonaccessoires en we vertellen je alles over de beste trends voor zomer 2018.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 4 beste duurzame interieurtrends van 2018
Sluiten