Merve Ozturk
Merve Ozturk Duurzaam 8 nov 2020

Shoppen met een gerust hart doe je bij deze 5 duurzame interieurmerken

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Behalve het weggeven van kleding en voorkomen van voedselverspilling, kun je meer in huis doen om het milieu te beschermen en duurzaam te leven. Zo kun je bijvoorbeeld shoppen voor je interieur bij bedrijven die een duurzaamheidslabel hebben of recyclen.

Wij delen vandaag een lijst van duurzame interieurmerken waar je terecht kan voor de mooiste milieubewuste items.

5 duurzame interieurmerken waar je met een gerust hart shopt

1. Urban Nature Culture Amsterdam

Urban Nature Culture is een huis- en lifestylemerk dat voortdurend nieuwe manieren vindt om meer waarde toe te voegen aan onze planeet. Producten op een duurzame manier produceren door secundaire grondstoffen te gebruiken bijvoorbeeld.

Urban Nature Culture recyclet, hergebruikt en maakt handgemaakte producten. Je kunt er terecht voor salontafels, woonaccessoires, servies en nog veel meer leuke duurzame items. Kijk voor meer informatie op de website van Urban Nature Culture Amsterdam.

2. Dille & Kamille

In 1974 opende de eerste vestiging van Dille & Kamille in Utrecht. Momenteel zijn er wel 39 vestigingen door heel Nederland en België, en je kunt er voor van alles terecht. Het is absoluut mogelijk om je hele huis in te richten met hun duurzame producten. Als je houdt van eenvoud, moet je zeker even een kijkje nemen op de website van Dille & Kamille.

3. ELHO

ELHO staat één en al voor natuur, en dat kun je zeker opmaken van hun producten. Momenteel is 80% van de grondstoffen die zij gebruiken van gerecycled plastic (dat komt er op neer dat ELHO het afgelopen jaar bijna 8.400.000 kilo gerecycled plastic heeft verwerkt).

Hun prachtige bloempotten, gieters (die van gebruikte wasmiddelflessen worden gemaakt) en green basics regenton (die regenwater opvangt in je tuin) wil je ongetwijfeld hebben in huis. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van ELHO.

4. AAI made with love

AAI made with love heeft vier productseries: Indochine Mornings, Vietnam Days, Vintage Noon en Mekong Nights. Deze series vormen de basis van de AAI made with love collectie, elk met een ander gevoel en design principe. Het bedrijf heeft een passie voor interieur, duurzaamheid, gerecycled en vintage materialen.

Je kan er terecht voor vintage poefs met prachtige prints, kleurrijke bedspreien en de warmste plaids. Bovendien worden er ook nog eens prachtige kussens verkocht. Kijk voor meer informatie op de website van AAI made with love.

5. Studio Perspective

Studio Perspective biedt een platform aan merken en makers van Nederlandse designproducten. Je kan er terecht voor interieur producten gemaakt van duurzaam materiaal (denk aan meubels, verlichting en woonaccessoires).

Alle producten worden gemaakt van duurzame (rest)materialen, daarnaast wordt er ook steeds vaker gewerkt met afval. Op dit platform vind je nog veel meer duurzame interieurmerken waarmee je jouw huis bewust kunt inrichten. Neem een kijkje op de website van Studio Perspective voor meer informatie.

Voor als je nóg duurzamer wilt leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Duurzame Woonbeurs

Reageer op artikel:
Shoppen met een gerust hart doe je bij deze 5 duurzame interieurmerken
Sluiten