Frederique Rekers
Frederique Rekers Duurzaam 23 jun 2021

Een groen interieur: dit zijn 5 toffe duurzame interieurmerken

Een mooi interieur wilt natuurlijk iedereen maar hier hoeft het klimaat niet onder te lijden. Om iets bewustere keuzes te maken wat betreft ons interieur hebben we vandaag 5 duurzame interieurmerken voor jullie op een rijtje zetten. Zo kan je zonder schuldgevoel genieten in huis.

Dit zijn de duurzame interieurmerken die je echt even wilt zien.

5 duurzame interieurmerken

Een duurzaam thuis past bij bijna iedereen en dat kan je op veel manieren doen. Naast afval scheiden en tweedehands spullen kopen kan je ook kijken naar de spullen die je koopt.

Of eigenlijk de merken waarvan je de spullen koopt. Deze merken kunnen namelijk een stuk duurzamer zijn dan je denkt.

Hartstikke duurzaam: deze meubels gemaakt van petflessen wil je echt even zien


1. EcoFurn

EcoFurn is een meubelfabrikant uit Scandinavië en ze staat ook bekend om hun Scandinavische designs. EcoFurn gebruikt henneptouw voor montage van de meubels waardoor ze flexibel en duurzaam zijn. Hennep is een gewas en groeit twee keer zo snel als katoen.

Ook heeft de stof minder pesticiden nodig omdat hij weinig last heeft van insecten. Elk product is daarnaast 100% recyclebaar en bij de productie wordt geen milieubelastend afval geproduceerd. Klinkt goed, toch?

2. Elho

Misschien heb je dit Nederlandse merk al eens voorbij zien in komen op onze website. Elho maakt namelijk duurzame plantenpotten. Volgens hen begint groen bij een plant en een plant begint bij een pot. Die moet je dus serieus nemen.

Op dit moment is 80% (wow) van de grondstoffen die Elho gebruikt gemaakt van gerecycled plastic. Dat zijn dus écht groene plantenpotten.

3. Ferm Living

Ferm Living produceert duurzame meubels en accessoires zoals beddengoed dat voor 100% uit biologisch katoen bestaat. Een groot deel van hun productie wordt op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier gemaakt.

Ze maken onder andere plantenpotten, planken, banken en tafels. Voor ieders wat wils dus en ook nog eens hartstikke duurzaam.

4. PlanQ

Dit is een Nederlandse designstudio die meubels van natuurlijk materiaal met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk maakt. PlanQ bedenkt de gekste dingen waaronder een tafel gemaakt van een oude gymbloer of een meubel textielresten.

Stuk voor stuk hippe en mooie meubels die dus in ons eigen land worden gemaakt, hoe leuk is dat?

5. Woood

Woood verkoopt massief houten meubels van FSC-gecertificeerd hout. Dit betekent dat het hout komt uit duurzaam beheerde bossen. Ook werken ze volgens het ‘flat-packet’ principe, waardoor er minder CO2-uitstoot vrijkomt bij het transport.

Ook dit is een Nederlands bedrijf, dus daar mogen we als Nederlanders best trots op zijn.

Hoe leuk: zo ziet een duurzaam tiny house van IKEA eruit

Duurzame interieurmerken
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een groen interieur: dit zijn 5 toffe duurzame interieurmerken
Sluiten