Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Keuken 10 feb 2021

5 duurzame must have IKEA-items voor in de keuken

Rondhangen op TikTok is een van onze favoriete guilty pleasures. Waarom? Je komt er soms verdomd handige hacks tegen die het leven net iets beter maken. Zo kwamen we een paar dagen geleden deze video met IKEA must haves tegen, en wij hebben meteen ons online winkelmandje gevuld.

We zijn vooral onder de indruk van nummer 2, heb jij deze ooit bij IKEA in de schappen zien liggen? Zo handig!

5 duurzame IKEA must haves voor in de keuken

duurzame IKEA items keuken
Bron: IKEA

1. Bewaardozen met bamboe deksel

Mijn huis staat er vol mee. In de koelkast bewaar ik restjes eten in deze bewaardozen van IKEA, maar ik heb ook de ronde voorraadpot voor havermout en chiazaad. Je snapt het al: je kunt eigenlijk alles bewaren in deze bewaardozen met bamboe deksel.

Je kunt ze in de koelkast gemakkelijk stapelen en de deksel zit er ontzettend stevig op. Ze zijn niet super goedkoop, maar het is wel een goede en duurzame investering. Beter dan bakjes gemaakt van plastic, in elk geval.

Stukje bij beetje duurzamer: zo gebruik je minder plastic in huis

duurzame IKEA items keuken
Bron: IKEA

2. Siliconen “voedseldeksel”

Een halve avocado, appel of sinaasappel hoef je vanaf nu niet meer weg te gooien. Deze siliconen voedseldeksels sluiten nauw om het voedsel, zodat voedselverspilling tegengegaan wordt.

We weten niet of deze “deksels” gemakkelijk schoon te maken zijn, maar we vinden het toch een innovatief idee van IKEA. Te koop per set van 3.

duurzame IKEA items keuken
Bron: IKEA

3. Mandje

Niet alle groenten en fruit kan je in de koelkast bewaren, en daar heb je dus een fruitschaal of mand voor nodig. Ik raad dit draadmandje van IKEA aan, en niet alleen omdat ‘ie er zo leuk uitziet.

Doordat het mandje gemaakt is van gaas, en daardoor dus luchtdoorlatend is, blijven de groentes of het fruit wat je in de mand doet langer goed. Zo hoef je dus minder groenten en fruit weg te gooien als je ze éven vergeet.

Deze IKEA items passen het beste bij jou (gebaseerd op je sterrenbeeld)

duurzame IKEA items keuken
Bron: IKEA

4. Bamboe slabestek

Deze wint het op de looks: met zijn 31 centimeters groot is dit slabestek een echte eyecatcher in die saladebak. Tegelijkertijd is het misschien niet de handigste manier om je salade op je bord te scheppen, maar hé, het oog wil ook wat.

duurzame IKEA items keuken
Bron: IKEA

5. Houten kist

Een persoonlijke favoriet die niet in de TikTok-video terug te zien was, maar waar ik het toch wel even over wil hebben. Je zet het houten kistje KNAGGLIG (yes, zo heet het kistje echt) zelf in elkaar, het kistje is hartstikke stevig en ziet er leuk uit.

Nieuws van IKEA: dit zijn de eerste beelden van de lentecollectie 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 duurzame must have IKEA-items voor in de keuken
Sluiten