Merve Ozturk
Merve Ozturk Keuken 30 okt 2020

Stapje voor stapje duurzamer: dit zijn alternatieven voor keukenpapier

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen zich bewust van milieuvervuilingen en beginnen duurzamer te leven. Ook in huis kan je duurzamer leven. Zo kun je afval scheiden, spullen die je niet meer gebruikt doneren, voedselverspilling tegengaan en kiezen voor duurzaam keukenpapier.

Vandaag beginnen we stap voor stap met duurzaam leven, en dat doen we door een lijst met alternatieven voor keukenpapier te delen. Het is even wennen, maar het is ‘t zeker waard (vooral omdat je het planeet een handje helpt).

Dit zijn goede alternatieven voor keukenpapier

1. Vaatdoeken

Met een vaatdoekje kun je zo alle kruimels opvegen, het aanrecht schoonmaken en voor nog veel meer schoonmaakklusjes gebruiken. Bovendien zijn ze makkelijk schoon te maken zodat je hygiënisch bezig bent. Je kan ze letterlijk overal vinden, maar bij de Søstene Grene hebben ze hele leuke kleuren.

Lees ook: 7 dingen die je vandaag nog kan schoonmaken met de vaatwasser

2. Bamboe wasbaar keukenpapier

Een tweede alternatief is wasbaar keukenpapier van bamboe. Je kunt ze gebruiken om af te wassen, oppervlakken schoon te maken en ze zijn zelfs als washandje te gebruiken. Bamboe keukenpapier kan je online kopen op Biggreensmile.nl of op Greenweez.be.

Lees ook: Fijne woontrend: met bamboe haal je een botanische, bohemian vibe in huis

3. Biologisch afbreekbare keukendoekjes

Wanneer je (schoonmaak)producten koopt, let er dan op dat ze biologisch afbreekbaar zijn. Deze producten zijn namelijk beter voor het milieu. Je kunt ze keer op keer gebruiken door ze mee te wassen in de wasmachine. Biologisch afbreekbare keukendoekjes kan je bestellen via Aliexpress (beschikbaar in verschillende leuke prints).

> Voedselverspilling in de keuken tegen gaan: zo ga je duurzaam met je eten om

4. Microvezeldoeken

Microvezeldoeken kan je multifunctioneel gebruiken. Het is belangrijk dat je ze nooit in een emmer vol water laat staan. Was de doeken zo snel mogelijk na gebruik op 60°C en laat goed drogen. Ook microvezeldoeken zijn goed te verkrijgen. Online kan je ze bestellen via Neweco.nl.

5. Unpaper doeken

Deze Unpaper doeken zijn milieuvriendelijk, plasticvrij en biologisch afbreekbaar. Ze zijn gemaakt van ‘birdseye’ katoen waardoor ze super absorberend zijn en je ze uitstekend kunt gebruiken voor het afnemen van oppervlakken. Unpaper doeken bestel je op Plasticfreeamsterdam.com.

Meer lezen over duurzaam leven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Stapje voor stapje duurzamer: dit zijn alternatieven voor keukenpapier
Sluiten