Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 10 aug 2017

Wil je bewuster leven? Dit zijn duurzame alternatieven voor in huis

Wist je dat je met een aantal kleine aanpassingen gemakkelijk een stuk milieuvriendelijker kunt leven? En daar hoef je helemaal geen geiten wollen sokken voor te dragen. Wij hebben vier duurzame alternatieve voor in huis op een rij gezet. Scheelt jou ook nog eens geld! Win-win.

Must read: dit fantastische huis staat in Amsterdam (en is nog duurzaam ook!)

Duurzame verlichting

Heb jij nog gloeilampen in huis? Vervang ze dan voor LED-verlichting. Niet alleen gaat een LED-lamp tot wel twintig jaar lang mee, ook verbruikt het maar liefst 90 procent minder energie. Of maak vaker gebruik van kaarsjes wanneer de avond valt. Dit zorgt niet alleen voor licht, maar ook voor sfeer.

Warmtepomp

Allereerst is het belangrijk om je huis zo goed te isoleren, om de warmte zo veel mogelijk binnenshuis te houden. Dubbelglas is bijvoorbeeld een slimme optie. Maar wanneer de gure herfst- en winterdagen weer naderen, zul je toch een beetje moeten gaan stoken. Een warmtepomp is het duurzame alternatief voor de cv-ketel. De warmtepomp gebruikt de gratis warmte uit de natuur of aardbodem.

DIY

Ben je die oude kast beu en wil je graag iets nieuws? Voordat je besluit voor een compleet nieuw exemplaar te gaan, kijk eens of je ook zelf aan de slag kunt. Door kleine aanpassingen, kun je al een geheel nieuwe look creëren. Vervang de deurknoppen en geef de kast een nieuw likje verf. En wil je het zo duurzaam mogelijk doen, koop dan een watergedragen verf in plaats van verf op terpentine basis. Heb je twee linkerhanden? Kijk dan eens op Marktplaats voor leuke tweedehands finds!

>> Zo geef je jouw (vintage) kast een make-over

Pure materialen en eerlijke producten

Door de natuur in huis te halen, geef je je interieur karakter en sfeer. Kies voor meubels die gemaakt zijn van hout met een FSC keurmerk. Dat hout komt namelijk van een duurzaam beheerd bos. Ook zijn er genoeg mooie, fairtrade woonaccessoires. De collectie van Fair Trade Original, is zo’n voorbeeld.

Lees ook: 6 slimme tips om water te besparen in de douche

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wil je bewuster leven? Dit zijn duurzame alternatieven voor in huis
Sluiten