Duurzaam nieuws: de bloomon Bio bos is weer te bestellen

Er zijn een aantal bedrijven waar we op de Roomed-redactie van van zijn, en bloomon is er daar een van. Niet alleen omdat ze wekelijks de mooiste boeketten op de website hebben, maar ook omdat ze bezig zijn met duurzaamheid. Dat blijkt maar weer uit de bloomon Bio bos.

Vorig jaar schreven we al over de bloomon Bio bos – dat was de eerste editite vamn deze biologische bos, en dit was zo’n succes dat bloomon heeft besloten om dit jaar weer een bio bos in het leven te roepen.

Wat goed – dit boeket bestaat volledig uit duurzame Nederlandse bloemen

bloomon bio bos 2021
Bron: Bloomon

De bloomon Bio bos

“De Bio-bos is gevuld met verschillende seizoensfavorieten, zoals de Allium, Helianthus, gladiolen en Consolida”, vertelt Anton van Duijn, Style Director bij bloomon. “Hoe het daadwerkelijke design eruit komt te zien, is afhankelijk van welke bloemen er beschikbaar zijn. Zo spelen de weersomstandigheden een grote rol bij het aanbod van biologische bloemen; de natuur bepaalt. Dat maakt het spannend en avontuurlijk.”

Bijna volledig recyclebaar

Niet alleen de bloemen van de bloomon Bio bos zijn duurzaam, ook de verpakking is (bijna) volledig recyclebaar. De bos wordt bijvoorbeeld verpakt in een doos van 100% gerecycled karton en het papier waarin de bloemen verpakt zijn, is gemaakt van gras.

Extra leuk detail: het kaartje waar informatie over de bloemen opstaat, is gemaakt van duurzaam papier en bevat bloemzaadjes. Leg je deze in de tuin, dan krijg je er dus nog extra veldbloemen bij. Dit soort details, daar worden we happy van.

bloomon bio bos 2021
Bron: Bloomon

“Samen met onze kwekers zetten we alles op alles om een groot publiek een verrassend en divers biologisch boeket aan te bieden,” aldus Anton van Duijn. Ik denk dat dat zeker gelukt is – de bos ziet er zowel op de foto’s als in real life prachtig uit.

De prijs van de bloomon Bio bos is €29,95 excl. bijpassende vaas. Wil je ook de vaas op de bovenstaande afbeelding, dan betaal je nog €9,95 extra. Bestellen doe je via de website. Maar wacht niet te lang: per week zijn er ongeveer 750 stuks beschikbaar. Je kunt de bos bestellen tot ongeveer eind september.

Door déze handige tip staat een bos bloemen altijd extra lang bij mij in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duurzaam nieuws: de bloomon Bio bos is weer te bestellen
Sluiten