Dit fantastische huis staat in Amsterdam (en het is nog duurzaam ook!)

Een duurzaam huis in Amsterdam: daar zijn er niet heel veel van. Dit pareltje is een project van BNLA Architecten. Het huis heeft een modern interieur en elk element heeft een duurzame achtergrond waar goed over nagedacht is.

En daarnaast heeft het huis ook gewoon een prachtig interieur – niet geheel onbelangrijk. Fris onbewerkt hout wordt gecombineerd met moderne zwarte en witte meubels. Kijk je mee?

De keuken en eetkamer zitten samen in één grote doorgetrokken ruimte die wordt overgoten met daglicht. De ruimte oogt strak en modern, maar hier en daar spotten we ook en paar industriële elementen.

Duurzaam

In het huis wordt centraal warmte opgewekt met een palletkachel en het dak is gevuld met zonnecellen. Alle armaturen zijn in LED-verlichting en de prachtige gietvloer is van een greenline collectie.

Dit huis bewijst dat een ‘drukke’ groep peertjes prima kan als verlichting in een modern interieur!

Een vleugje industrieel

Om weer even terug te komen op het industriële tintje van het huis: de zwarte leidingen op het plafond stelen de show! Omdat er geen leidingen in het brandwerende plafond gemaakt konden worden, moest daar een creatieve oplossing voor bedacht worden. En als je de leidingen niet kunt verstoppen, dan maar tentoonstellen in het interieur toch? De leidingen vormen nu een mooi patroon op het plafond en zijn daarmee onderdeel van het ontwerp van het huis.

There’s more…
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Wim Hanenberg

Reageer op artikel:
Dit fantastische huis staat in Amsterdam (en het is nog duurzaam ook!)
Sluiten