Dutch design: van de stijlvolle Sweater Chair worden wij wél warm

Dutch design: van de stijlvolle Sweater Chair worden wij wél warm

Deze week deelden wij een bizar ontwerp met je: COLE, een stoel en dekentje in één. De reacties waren overweldigend en er waren heel wat koukleumen die graag weg willen kruipen in dit knusse design. Er was echter één probleem: de stoel is nou niet echt een beauty te noemen. Maar gelukkig is daar de Sweater Chair: de stijlvolle variant.

En het toffe is: het is een ontwerp van eigen bodem. De Nederlandse Gijs Kuijpers is namelijk het creatief brein achter het bijzondere design. “Een stoel die zit als je lievelingstrui”, noemt hij het zelf.

Je favoriete trui

“Ik als ontwerper wou een stoel ontwerpen die de warmte en geborgenheid geeft als je favoriete trui, je weet wel zo’n trui die er niet meer uitziet maar wel heerlijk zit voor ‘s avonds op de bank wanneer je nergens meer heen hoeft.”

De stoel is het afstudeerproject van Gijs en bestaat uit een dikke jas van cognac-kleurig leder en wol vilt. Dit zorgt ervoor dat hij goed isoleert en je het lekker snel warm krijgt. Daarnaast staat dit exemplaar ook nog eens stijlvol in je interieur. Win-win!

>> meer style inspiratie: cognac-kleurig leer in de woonkamer

Waar te koop?

Zie jij dit toffe exemplaar wel in jouw woonkamer staan? Gijs is op dit moment nog op zoek naar een producent die samen met hem de Sweater Chair op de markt wil brengen. Wij houden je natuurlijk op de hoogte!

Dit vind je vast ook leuk

Eigengijs