Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Uncategorized 1 mei 2022

Tips & tricks: hoe style je een ruimte met een ‘drukke’ vloer?

Opvallende tegels, robuust hout of een druk legpatroon: hoe pas je daar de rest van je interieur op aan? Je vloer is nou eenmaal niet super snel en makkelijk aan te passen. Soms moet je ‘roeien met de riemen die je hebt’, zo ook bij een drukke vloer.

Je hebt misschien snel het idee dat je niet echt veel extra kunt doen in je interieur, omdat de basis van je interieur eigenlijk al druk is van zichzelf. Gedeeltelijk is dat ook wel zo, maar gelukkig zijn er een aantal handige trucs waarmee je dit effect tegen kunt gaan. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Psst.. Kun jij wel zelf bepalen welke vloer je wil? Maak dan de juiste keuze met deze handige guide.

Zo style je jouw interieur met drukke vloer

1. Robuuste houtsoorten

Eigenlijk geldt hier één gouden regel: geen andere houtsoorten meer! Je hebt met een drukke houten vloer verder echt nog best veel speling. Donkere kleuren bijvoorbeeld, die juist weer zorgen voor een extra contrast. En rust. Maar voeg zo min mogelijk extra hout toe. Mocht je écht meer hout willen, ga dan voor (bijna) precies dezelfde houtsoort als je vloer.

2. Overgangen

‘Drukker’ dan dit ga je het waarschijnlijk niet krijgen… Lastig qua styling, maar niet onmogelijk. Kies één of maximaal twee kleuren die de basis gaan vormen in de rest van je interieur. Note: het geeft het mooiste effect als deze twee kleuren ook in je vloer terugkomen.

3. Tegels met patroon

Ga voor wit! Witte muren, het liefst ook witte meubels. Drukke tegelvloeren zijn meestal al snel best donker (en hebben hetzelfde effect op je interieur), dus lichte kleuren vormen daar een mooi contrast mee.

4. Kleurrijke accessoires, rustige basis

Heb je een drukke vloer maar wil je echt heel graag wat extra kleur toevoegen? Ga dan voor kleinere items of accessoires in plaats van grote meubels of een muur. Zoals we vaker zeggen: accessoires zijn subtieler en makkelijker te verwisselen. Hierbij geldt ook weer: ga dan wel voor een rustige basis met verder één tint. Zoals planten. Planten zijn áltijd goed.

5. Druk legpatroon

Dit is een net iets lastiger verhaal. Nu moet je namelijk vooral goed opletten waar en hoe je meubels neerzet. Omdat er in het patroon van je vloer al verschillende lijnen door elkaar lopen, moet je zorgen dat je meubels allemaal evenwijdig aan elkaar staan. Hiermee creëer je meer rust en leg je de nadruk op éen richting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips & tricks: hoe style je een ruimte met een ‘drukke’ vloer?
Sluiten