Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 15 dec 2020

Yes please: zo zorg je ervoor dat een muur met druk behang wél werkt

We komen ze regelmatig tegen: muren met prachtig druk behang. Van tropische prints tot aan de mooiste bloemen. Een muur met druk behang maakt de ruimte levendig en opvallend. Vooral wanneer je een saaie lege muur hebt is behang jouw redder in nood.

Verschillende kleuren, vormen en patronen combineren kan heel tof staan, maar het kan ook goed fout gaan en de looks en feels van je interieur verpesten. Vandaag delen we de ultieme tips om druk behang in huis toch wél te laten werken.

Dankzij deze tips staat druk behang ontzettend tof in huis

1. Bepaal eerst wat voor behang je wilt

Het is handiger om eerst te bepalen wat voor print je op je behang wilt en vervolgens de rest van je interieur in te richten met bijpassende meubels en accessoires. Op deze manier weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt en kan je zien wat er nog bij kan zonder dat het achter too much wordt.

Als je behang heel druk is kan je ervoor kiezen om je interieur minimalistischer te houden zodat het uiteindelijk toch een goede balans heeft.

Lees ook: Met deze checklist kies je het juiste behang voor de woonkamer

2. Laat kleuren uit het behang terugkomen in jouw interieur

Zoals je hierboven ziet is er een fauteuil gekozen die dezelfde kleur heeft als in het behang. Dit maak je interieur uiteindelijk één geheel. Je hoeft niet per sé al je meubels in dezelfde kleur te hebben. Bepaalde kleuren in je vloerkleed of accessoires zijn meer dan genoeg.

3. Ga voor handgeschilderde designs

Handgeschilderd behang geeft de kamer een persoonlijke touch. Of je het behang zo koopt of zelf maakt, het kan allemaal. Wil je een gezellige middag en écht iets persoonlijks toevoegen aan jouw huis? Verf dan je behang zelf in jouw favoriete print.

Voor het geval je af wilt van je oude (saaie) behang Behang verwijderen? We leggen stap voor stap uit hoe je dat aanpakt

4. Maak een statement in het toilet

Druk behang staat ook ontzettend tof in een kleine ruimte zoals het toilet. Dit is ook ideaal voor als je jouw woon- en slaapkamer wat rustiger wilt houden maar toch uit je comfortzone wilt gaan. Geloof ons, ook je gasten zullen druk behang in het toilet leuk vinden.

5. Ga voor een accentmuur

Liever niet je hele huis bedekken met druk behang? Dat snappen wij helemaal. Tover een lege muur om tot een te gekke accentmuur. Dit kan de muur achter je bed in de slaapkamer of de muur achter je bank in de woonkamer zijn. Op deze manier stoort het je niet en raak je er ook niet snel op uitgekeken.

Ook kun je ervoor kiezen om druk behang met een leuke print te bevestigen aan je keukenwand om het iets speelser te maken.

Voor als je nog geen druk behang in je huis hebt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Domaine

Reageer op artikel:
Yes please: zo zorg je ervoor dat een muur met druk behang wél werkt
Sluiten