Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 4 apr 2018

Goals: een droomappartement met een sauna én deze prachtige ronde badkamer

In onze zoektocht naar mooie appartementen komen we soms appartementen tegen waarbij we onze ogen uitkijken. Deze loft met sauna en bijbehorende ronde badkamer is zo’n pareltje. De spa laat je denken dat je in een tropisch oord bent… en dat gewoon in je eigen huis!

De loft is ontworpen door het Zweedse architectenbureau Claesson Koivisto Rune. Het huis staat dan ook niet in Nederland, maar in Zweden. Mocht je van plan zijn om naar Stockholm te willen verhuizen: de loft staat te koop, dus sla je slag!

roomed-ronde-badkamer
roomed-ronde-badkamer

Altijd fijn: de woonkamer staat vol met planten, waardoor het iets wegheeft van een jungle. Er is slim gebruik gemaakt van de ruimte door een grote, hoge kast tegen de hoge muur aan te zetten. Deze muur wordt optimaal benut als boekenkast.

roomed-ronde-badkamer
roomed-ronde-badkamer

De slaapkamer in deze loft valt nogal klein uit. Door de ruimte heel rustig te houden, lijkt de ruimte niet té klein. Ook slim: er is geen gebruik gemaakt van kleur op de muren. Zo krijg je met het verwisselen van je dekbedovertrek meteen een hele andere stijl. Een mooie combinatie met de gouden lamp is bijvoorbeeld een donkerblauw dekbedovertrek.

roomed-ronde-badkamer
roomed-ronde-badkamer

Houten balkenconstructie

De architecten hebben ervoor gekozen om de oude balken in het appartement nog goed zichtbaar te houden. Dit kunnen we alleen maar aanmoedigen, want op de redactie vinden we het prachtig als er nog oude houten balken te zien zijn in het interieur. Zo’n authentieke balkenconstructie geeft je appartement een rustieke uitstraling.

roomed-ronde-badkamer
roomed-ronde-badkamer

Maar het paradepaardje van deze prachtige loft is natuurlijk de sauna en de bijbehorende doucheruimte. Het middelpunt van de grote ronde ruimte vinden we een rond bad. In combinatie met de ronde designerlamp (wat een fantastische lamp!) wordt de vorm van de ruimte nog eens extra benadruk.

Ben je uitgezweet? In de muren zitten verschillende douches verstopt waar je na een heerlijke sauna-sessie weer af kunt koelen.

Meer zien?

Kan je geen genoeg krijgen van deze loft? Snappen we, daarom hebben we nog meer foto’s voor je in een galerij gezet. Klik vooral even op de foto als je ‘m groter wilt bekijken.

Bron: Nooks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goals: een droomappartement met een sauna én deze prachtige ronde badkamer
Sluiten