Jaime Andreas
Jaime Andreas | LinkedIn Tips 1 apr 2020

Je droogloopmat schoonmaken doe je op deze manier

Je droogloopmat schoonmaken is best belangrijk. Het is een item in je huis dat je waarschijnlijk vaak vergeet schoon te maken, maar waar je onbewust wel veel gebruik van maakt. De mat wordt best vies wanneer je iedere dag je vieze schoenen eraan veegt. Zo maak je de mat het beste schoon.

Het lijkt een trend te zijn dat we de matten in ons huis een beetje vergeten, want laatst lieten we je ook al weten hoe belangrijk het is om regelmatig je badmat schoon te maken. En je droogloopmat is eigenlijk net zo belangrijk.

Waarom moet je een droogloopmat schoonmaken?

De droogloopmat verliest zijn effectiviteit wanneer je hem niet vaak genoeg schoomaakt. Het doel van de mat is natuurlijk om zo goed en zoveel mogelijk het vuil onder je schoenen vandaan te halen voordat je de rest van het huis binnen loopt, maar dat gaat niet wanneer de mat zelf vies is. Die effectiviteit behoudt je door zo nu en dan de droogloopmat goed schoon te maken.

Wist je trouwens dat het helemaal niet zo fris is om je schoenen in huis te dragen?

> 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is

Hoe kun je het beste de droogloopmat schoonmaken?

Het antwoord hierop is redelijk simpel; past de droogloopmat in de wasmachine, dan kun je hem prima daarin wassen. De mat moet natuurlijk wel van een wasbare stof zijn zoals katoen.

Je kunt de mat wassen op 40 graden of wanneer hij niet zo vies is kun je er ook voor kiezen om hem koud te wassen. Wassen op 60 graden raden we af; de rug van de mat blijft dan minder lang mooi.

Past de droogloopmat niet in de wasmachine? Dan kun je ervoor kiezen om hem met de hand te wassen in de douche of idealer in een badkuip. Daarnaast kan het ook zeker geen kwaad om een professioneel bedrijf in te schakelen om de droogloopmat te reinigen.

Om tussendoor een beetje te voorkomen dat je droogloopmat onwijs vies wordt, raden we aan om hem regelmatig te stofzuigen en hardnekkige vlekken direct te verwijderen met water en zeep.

Meer schoonmaaktips?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Je droogloopmat schoonmaken doe je op deze manier
Sluiten