Merve Ozturk
Merve Ozturk Planten en bloemen 7 jan 2021

Heb je een bos droogbloemen in huis? Op deze manier blijven ze langer mooi

Droogbloemen zijn niet meer weg te denken uit ons interieur. Van volumineuze pluimen pampasgras in een vaas tot aan tarwe granen. Daarnaast brengen ze direct een Bohemian sfeer in huis. Je hebt droogbloemen in verschillende kleuren en je kan er de mooiste boeketten mee creëren.

Daarnaast worden verse bloemen en takken behandeld met glycerine waardoor ze hun natuurlijke vorm en kleur behouden. Het is logisch dat je gedroogde bloemen geen water hoeft te geven, maar op welke manieren kan je ze wel verzorgen? Daar gaan we vandaag dieper op in.

Zo blijven droogbloemen langer mooi

Om ervoor te zorgen dat je droogbloemen lang mooi blijven, houd je ze het beste uit het zonlicht. Dat kan er namelijk voor zorgen dat je boeket verkleurd en uit elkaar valt. Daarnaast houden ze ook niet van vocht. Bewaar ze dus niet op vochtige plekken, zoals de badkamer.

Bovendien zijn gedroogde bloemen vrij kwetsbaar. Als je een boeket schikt, werk dan vanuit de stelen. De kans is namelijk groot dat de droogbloem afbreekt als je de bovenzijde vastpakt.

Lees ook: 5 verschillende manieren om zelf makkelijk bloemen te drogen

Zo lang kan je genieten van een boeket droogbloemen

Droogbloemen zijn een stuk duurzamer dan verse bloemen. Ze blijven zeker wel een halfjaar goed. Bepaalde soorten, zoals tarwe blijven zelfs zo’n één tot drie jaar goed.

Uiteraard zijn er manieren om verse bloemen langer mooi te houden, en bepaalde bloemen blijven sowieso een langere tijd goed.

Door je gedroogde bloemen in te sprayen met haarlak behouden ze hun vorm beter en zijn ze ook nog eens minder breekbaar. Daarnaast kan je ze ook tentoonstellen onder een stolp, dit staat niet alleen leuk, ook bescherm je ze zo tegen stof.

Meer lezen over droogbloemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WoodstockdesignBy Christiana

Reageer op artikel:
Heb je een bos droogbloemen in huis? Op deze manier blijven ze langer mooi
Sluiten