Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 9 jan 2020

Waarom droogbloemen kopen als je ze ook zelf kunt maken? 5 makkelijke bloemen om zélf te drogen

Ineens waren ze daar: droogbloemen. In een mum van tijd werden droogbloemen hartstikke hip, en we verwachten dat deze trend nog wel even blijft. Maar voordat je droogbloemen gaat kopen, het het misschien nog wel veel leuker om ze zélf te maken.

Wij delen 5 verschillende bloemen die je gemakkelijk thuis kunt drogen. Je hebt er alleen maar een touwtje en een warme, donkere ruimte voor nodig.

Deze 5 droogbloemen kan je zélf maken

1. Gipskruid

Hang een bosje gipskruid ondersteboven op een donkere plek die niet vochtig is. Denk bijvoorbeeld aan de zolder of in de meterkast. Een aantal dagen later zijn de takjes gedroogd, en kan je ze gebruiken in jouw interieur. Zonder water, uiteraard.

> Lees ook: een bosje gipskruid als decoratie in je interieur is subtiel én romantisch.

2. Papaverbollen

Papaverbollen kan je het beste drogen als ze nog een diepe kleur hebben en er nog goed uitzien, dan worden ze uiteindelijk ook het mooiste. Ook papaverbollen hang je het beste aan het plafond op totdat de bloemen volledig ingedroogd zijn.

3. Eucalyptus takken

Gedroogde eucalyptus takken behouden hun kleur hartstikke lang, waardoor je lang kunt genieten van een mintgroene accessoire in huis. Eucalyptus drogen is heel makkelijk: je zet de takken gewoon in een vaas zonder water.

Heb je de takken eerst wel in het water gezet? Dan is het belangrijk dat je het natte gedeelte van de tak eerst wegsnijdt om een rotten te voorkomen.

> DIY: Zo maak je een moderne krans met eucalyptus en ander groen.

4. Lavendel

Vroeger werden gedroogde takjes lavendel in een linnenkast gelegd voor een heerlijke geur. Tegenwoordig gebruiken we die gedroogde takjes vaker voor de looks – maar dat verandert natuurlijk niets aan het proces van het drogen.

Leg je net-geoogste lavendel op een schaal in een goed geventileerde kamer, en wacht een paar dagen totdat je bloemen droog zijn.

5. Hortensia

Ook een grote Hortensia knop is prima te drogen. Hang de afgesneden tak onderste boven in een warme, droge ruimte. Een zolder, om maar weer even hetzelfde voorbeeld te noemen.

Meer lezen over droogbloemen?

Droogbloemen kopen of maken
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom droogbloemen kopen als je ze ook zelf kunt maken? 5 makkelijke bloemen om zélf te drogen
Sluiten