Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 24 mrt 2020

Zo geef je droogbloemen een prachtig plekje in je interieur

Een frisse bos bloemen in huis is altijd fijn. Het maakt je huis net even iets gezelliger. Maar droogbloemen verdienen ook zeker een mooi plekje in ons interieur. Ze staan net zo vrolijk en misschien nog wel chiquer in je huis dan een verse bos bloemen. Zo geef je ze een prachtige plek in je interieur.

Droogbloemen kun je op verschillende plekken kopen, maar het is ook een goed idee om ze zelf te maken.

Geef droogbloemen een mooi plekje in je interieur

Droogbloemen zijn erg kwetsbaar. Denk dus goed na over waar je ze neer wil leggen of in gaat doen. Leg ze bijvoorbeeld niet ergens waar ze snel vanaf kunnen vallen. Leg ze ook niet in de volle zon, want door de zon kunnen de bloemen verkleuren.

In een mand of tas

Het aller leukste aan droogbloemen vinden wij: je hoeft ze niet in een vaas te doen. Dat betekent dat je allerlei andere toffe opties hebt om de bloemen te laten shinen.

Wat dacht je van een grappige rieten mand of een hippe totebag (waar je er toch al honderd van hebt liggen). Zet mand neer op een leuke plek in de woonkamer en hang de tas ergens op.

Aan de muur

Maar droogbloemen hoeven natuurlijk niet ergens op of in te liggen. Je kunt ze ook heel makkelijk ophangen aan je muur. Doe een mooi lint om het bosje bloemen om ze bij elkaar te houden en bevestig het vervolgens voorzichtig aan de muur. Ziet er tof uit!

In een potje of onder een stolp

Droogbloemen komen ook erg goed tot hun recht in een glazen pot of stolp als een soort kunstwerkje. Neem een paar kleine bloemetjes en takjes. Stop deze vervolgens in een potje en zet dit op een kast of plank. Het zorgt voor een sophisticated en elegante uitstraling aan je interieur.

Meer over bloemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo geef je droogbloemen een prachtig plekje in je interieur
Sluiten