Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 4 november 2015

Drijvend huis kan een week lang zonder stroom doorgaan

Waterratten opgelet: er bestaat nu een drijvend huis dat maar liefst zeven dagen lang zonder stroom kan. Dat betekent dat je dus een week lang het grote meer op kunt drijven en volledig zonder stroom kunt leven met een 360 graden uitzicht over water, water en nog eens water. Een nachtmerrie voor mensen met watervrees? Welnee, dit huis is zo stabiel als een woonboot dus zeeziek zul je hier niet snel worden.

Bovendien is het huis grotendeels van multiplex gemaakt en zorgde ontwerpbureau Friday voor gigantische ramen van de grond tot aan het plafond. Het basic design in combinatie met dit uitzicht is wel heel gaaf!

De floating homes zijn zowel geschikt voor romantic getaways als voor een groot gezin. De oppervlakte varieert namelijk van achtentwintig tot tweeënvijftig vierkante meter en de woonboot is verkrijgbaar met drie tweepersoonskamers, maar ook zonder slaapkamers. Ideaal voor een party op het water!

De woonboot heeft twee kleine motors en een stuur waardoor je makkelijk kunt ‘verhuizen’ zodra je naar een nieuwe plek wilt. Daarnaast is het drijvende huis super eco-conscious door de materiaalkeuze en het lage energieverbruik. Opgeladen kun je de woonboot zelfs zeven dagen zelfvoorzienend gebruiken!

Door zo min mogelijk muren te plaatsen en voornamelijk glazen wanden te installeren is het een doorzichtig drijvend huis geworden. Je kunt er zo doorheen kijken en dat zorgt voor een gaaf uitzicht én open sfeer.

De keuken is volledig uitgerust om all year round in te koken en het kacheltje in de woonkamer zorgt voor warmte op koude dagen.

Een voordeel van schuifdeuren is dat het ruimte bespaart. Dat is dan ook iets wat we van veel boten kunnen leren.

Vind je zo’n drijvend huis wel gaaf? Misschien vind je dit dan ook wel tof:

www.gofriday.eu

Reageer op artikel:
Drijvend huis kan een week lang zonder stroom doorgaan
Sluiten