Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 13 nov 2021

Grote drankcollectie? Zo style je jouw drankflessen op een stijlvolle manier

Proost! Een lekker drankje is nooit verkeerd, met of zonder alcohol. Maar die drankflessen zullen ook ergens in je interieur een plek moeten krijgen, dus waar ga je ze stylen? Of je nu graag geniet van je favoriete dorstlesser met een mooi boek of echt een sociale drinker bent, wij zetten je drank na afloop mooi weg.

Net als dat er een drankje is voor iedereen, is er namelijk een plek voor ieder drankje.

6 ideeën voor het stylen van je drankflessen

1. Op een bar cart

Een drankcollectie die op rolletjes loopt. Een handige manier om al je drankflessen bij elkaar te stylen tussen wat leuke accessoires. Gebruik wat boeken als een onderzetter en zet een ice bucket op jouw cart.

Bar carts voegen vaak een vleugje elegantie aan je interieur. Daarnaast kan je ze ook leuk en gemakkelijk aankleden voor iedere feestdag.

Voor de feestdagen: zo style je een bar cart voor je volgende feestje

2. In je boekenkast

Heb je een grote boekenkast en staat die nog niet vol met boeken? Misschien een leuk idee om wat drankflessen op je boekenplanken te zetten voor een toffe look. Zo heb je meteen je favoriete boek en drankje voor het grijpen. Beter kan het toch niet?

3. Een stijlvolle tafel of dressoir voor je drankflessen

Kies een mooie tafel om je collectie op uit te stallen. Of kies ervoor je drankflessen elegant te stylen op een dressoir. Als je niet wilt dat het bovenop te vol staat kan je bij een dressoir het grootste gedeelte aan drankflessen in de kastjes zetten. Zo staan je flessen toch nog allemaal bij elkaar.

Als je een tafel met lades hebt kan je ook fijn je kurkentrekker, flessenopener en wijnstoppers kwijt.

Hallo februari! 7 mooie wijnrekken om te vieren dat Dry January is afgelopen

4. Open planken

Liefst wil je natuurlijk open planken met een reling hebben zodat je zeker weet dat jouw drankflessen veilig staan. Het is een stijlvolle manier om je flessen in huis te zetten en heel leuk om boven je thuisbar te hangen.

Kies voor meerdere planken en zet een van jouw planken vol met glazen. Zo kan je makkelijk een glas pakken en die meteen voor iemand inschenken.

Het is bijna weekend! Tijd om met je eigen thuisbar aan de slag te gaan

5. In een vitrinekast

In een vitrinekast kan je je verzameling ook op display zetten, terwijl ze achter het glas staan. Zeker als je kinderen hebt is dit een goede keuze. Je kan dan simpelweg een slot op de deuren van de kast zetten zodat ze niet bij jouw collectie kunnen.

6. Op een dienblad

De makkelijkste manier om je drankflessen te stylen is door ze op een dienblad ergens in je interieur te zetten. Style het in de herfst of winter met wat dennenappels en in de lente of zomer met wat bloemen en je dienblad ziet er al een stuk sfeervoller uit.

Niet drinken maar poetsen: dit kan je allemaal schoonmaken met wodka

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Havenly

Reageer op artikel:
Grote drankcollectie? Zo style je jouw drankflessen op een stijlvolle manier
Sluiten