Lotte Wullems
Lotte Wullems Opbergen 3 sep 2018

6x lelijke elektriciteitsdraden, snoeren en apparatuur verstoppen

Computers, routers, smartphones, printers, tv’s en tablets; we kunnen ons haast geen leven zonder al die apparaten voorstellen. Helaas zijn deze handige gadgets niet altijd even mooi en de bijbehorende snoeren en opladers zijn al helemaal niet om over op te scheppen. Sterker nog, wij stoppen die elektrische draden het liefst weg.

Gelukkig zijn er altijd wel mensen met een creatief brein, die stijlvolle manieren bedenken om lelijke kabels óf juist te accentueren. Wij delen zes tips met je!

1. Inpakken

Kun jij je verschrikkelijk ergeren aan de router, het tv-kastje en de DVD of Blue-ray speler als je tv kijkt? Verberg de apparaten dan in mooie opbergdozen. Maak aan de achterkant een gat voor de elektriciteitsdraden en je hoeft je nergens meer aan te storen. Als je een tv-meubel hebt met kastjes of lades erin, kun je de apparaten natuurlijk ook daarin opbergen.

Tip: wij zijn dol op stapelbare bakjes met leuke printjes. Check dit artikel voor meer inspiratie en shoptips.

2. Verbloemen met een schilderij

Kabels die over een kastje lopen of een stopcontact kun je makkelijk verbergen achter een mooie print. Stijlvol én handig; win-win.

3. Maak je tv onderdeel van je gallery wall

Tv’s zijn door de jaren heen een stuk mooier geworden, maar we kunnen ons zo voorstellen dat het soms ook een doorn in het oog kan zijn. Maak er daarom een kunstwerk van, door je tv onderdeel te laten zijn van je gallery wall.

4. Achter gesloten deuren

Kasten zijn dé ideale plek om apparatuur, die je niet zo vaak gebruikt te verbergen. Een (kleine) printer kan bijvoorbeeld prima in een lade en een strijkijzer kun je ook makkelijk in een kast opbergen.

5. Maak van je snoeren een eyecather

Een simpele, witte of zwarte kabel ziet er meestal niet zo fraai uit – maar waarom maak je er geen eyecather van? In het huis van Evelyn en Otto zagen we bijvoorbeeld fel oranje kabels. Liever een meer natuurlijke en subtiele look? Ga dan aan de slag met het rijgen van houten kralen, voor een meer landelijke feel.

Do it yourself: knoop je eigen macramé hanglamp!

6. Omleiden

Snoeren en stekkers die onder een kast of bureau vandaan komen geven een rommelig effect. Plak ze daarom achter of onder de kast vast met tape zodat je ze niet meer ziet.

Lees meer
Deze tips kunnen goed van pas komen met het inrichten van je computer setup. En wist jij dat een rieten mand zo multifunctioneel kon zijn?

Reageer op artikel:
6x lelijke elektriciteitsdraden, snoeren en apparatuur verstoppen
Sluiten