Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Technologie 21 jul 2020

De 7 fantastische voordelen van draadloos stofzuigen – dit wil jij ook

Stofzuigen is een van die taken in huis die ik eigenlijk liever niet doe. Ik vind het geklooi met zo’n zware stofzuiger niets. Een tijd geleden raakte ik geïnteresseerd in een draadloze stofzuiger, omdat dat er een stuk gemakkelijker uitziet. Maar stofzuigt het ook echt zo veel makkelijker als dat ze ons in reclames altijd doen geloven?

Wij zochten het voor je uit. Om de voordelen van een draadloze stofzuiger proefondervindelijk vast te stellen, mocht ik de Samsung Jet testen. En eerlijk is eerlijk, de afgelopen vier weken heb ik al heel wat voordelen van zo’n steelstofzuiger gemerkt.

7 voordelen van een draadloze stofzuiger

1. Je pakt ‘m er lekker makkelijk bij

Het grootste voordeel van een draadloze stofzuiger is dat je ‘m er gemakkelijk even bij pakt als je iets op de grond hebt laten vallen. Binnen een paar seconden ben je klaar om te stofzuigen. Geen gedoe met stekkers, stopcontacten zoeken of een snoer dat nét te kort is.

2. Geen vervelende stofzuigerzakken

Je kent het wel: je bent nét lekker middenin een schoonmaaksessie als je merkt dat de stofzuigerzak vol begint te raken. Vol goede moed loop je naar de voorraadkast voor een nieuwe stofzuigerzak, maar tevergeefs. Op.

Met een draadloze stofzuiger heb je hier geen last van, omdat het vuil in een speciale stofbak opgeslagen wordt. Deze stofbak kan je gemakkelijk loskoppelen en in de prullenbak legen.

3. Goed voor je portemonnee

Over de stofzuigerzakken gesproken, die kosten natuurlijk geld. Omdat het stof zich bij een steelstofzuiger in de stofbak verzameld, hoef je ook geen geld meer aan stofzuigerzakken meer uit te geven. Scheelt toch weer iets in je portemonnee, en is ook mooi meegenomen om het gebied van duurzaamheid.

4. Het neemt minder ruimte in beslag

Bij mij stond mijn oude stofzuiger eigenlijk altijd in de weg. Om nog maar te zwijgen over die irritante stofzuigerslang die ‘s nachts op onverklaarbare wijze áltijd omviel. Een hoop lawaai, ik rechtop in m’n bed, het was geen succes. De Samsung Jet zet ik stevig in zijn oplaadstation, en c’est ça. Hij staat stevig, valt niet om en neemt weinig ruimte in beslag.

Het enige waar je wel even aan moet denken, is dat je het oplaadstation in de buurt van een stopcontact zet.

5. Geen snoer

Misschien een inkoppertje, maar het is echt heel fijn dat een draadloze stofzuiger geen snoer heeft. Je zit nooit meer vast achter de bank, je hebt nooit meer last van ingewikkelde knopen…

6. Sneller klaar

… en doordat je niet de hele tijd van stopcontact naar stopcontact hoeft te switchen, ben je ook stukken sneller klaar! Met een draadloze stofzuiger kan je alle kanten op – als je dat ene hoekje in de kamer vergeten bent, dan loop je gewoon even terug.

7. Laadt uit zichzelf op

Met de Samsung Jet heb je geen gedoe met externe batterijen. Je zet de stofzuiger na gebruik in het oplaadstation, en laat ‘m daar lekker staan totdat je de stofzuiger weer nodig hebt. In de tussentijd is jouw stofzuiger helemaal opgeladen en ready to use.

Draadloos stofzuigen met de Samsung Jet

Wat ik ook erg fijn vind aan de Samsung Jet, is dat de stofzuiger geleverd wordt met verschillende opzetstukken. Al deze opzetstukken hebben een rollende stofzuigermond (in Samsung-taal: het Jet Cyclone systeem), en in combinatie met een krachtige motor worden alle stofjes en vuiltjes zonder moeite opgezogen.

Conclusie: ik zou nooit meer een normale stofzuiger willen. Het vasthouden van de steelstofzuiger is wat zwaarder dan van alleen een slang, maar je houdt in principe de hele tijd je stofzuiger in de lucht. Je krijgt daarvoor extra tijd en veel gemak terug – en wat mij betreft is dat zeker de moeite waard.

Meer tips voor het huishouden met Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 7 fantastische voordelen van draadloos stofzuigen – dit wil jij ook
Sluiten