Dag 20: nog even terug naar die doneer- en misschien-doos

Vandaag is de laatste werkdag van februari, wat betekent dat het ook de allerlaatste dag van de Roomed Clean Up Challenge is. De afgelopen maand ben je elke dag maximaal een kwartier bezig geweest met het opruimen van je huis, en je hebt daar een opgeruimd en fris huis voor teruggekregen. Vandaag is het tijd voor de laatste stap: de misschien- en doneer-doos opruimen.

Op de eerste dag van de challenge hebben we je twee dozen uit laten zoeken, de doneer-doos en misschien-doos. Vandaag is de laatste dag van de Clean Up Challenge, wat betekent dat je deze twee dozen uit mag zoeken en afscheid mag nemen van de dingen die je niet gemist hebt de afgelopen dagen.

Dit doe je met de doneer-doos

Van de items in de doneer-doos heb je al emotioneel afscheid genomen. Je bent er klaar voor om deze spullen te doneren (bijvoorbeeld aan de kringloop, maar kijk ook eens naar vrienden of je familie). Hebben de items waarde, en verkoop je ze liever? Dat kan natuurlijk ook!

Dit doe je met de misschien-doos

De items in de misschien-doos zijn iets lastiger. Grote kans dat je hier nog over twijfelt of je ze weg wilt doen, of toch in huis wilt houden.

Als het goed is heb je nu een mooi opgeruimd huis. Heb je extra plek over waar de items uit de misschien-doos goed tot hun recht komen? Zet het daar dan een week neer, en kijk of je er blij van wordt. Zo niet dan kunnen de items altijd nog naar een andere plek.

Als je besluit om items uit de misschien-doos toch weg te doen (omdat je ze de afgelopen dagen totaal niet gemist hebt, om maar een voorbeeld te noemen), dan kan je ze uiteraard altijd nog doneren of weggooien.

Heb je de Clean Up Challenge gemist? Hier zijn nog eens alle weken op een rijtje.

Week 1 van de Clean Up Challenge:

Week 2 van de Clean Up Challenge:

Week 3 van de Clean Up Challenge:

Week 4 van de Clean up Challenge:

Dit is het laatste artikel van de Clean Up Challenge. Als jij hebt meegedaan aan de challenge, vinden we het leuk als je een mailtje stuurt naar [email protected]. Vond je de challenge goed te doen? Vond je dit soort artikelen op Roomed leuk om te lezen? En moeten we zoiets vaker doen? Mail ons, vinden we leuk!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Dag 20: nog even terug naar die doneer- en misschien-doos
Sluiten