Jaime Andreas
Jaime Andreas Badkamer 18 jun 2020

Je douchekop schoonmaken? Zo pak je dat handig aan

Kalkaanslag kan ervoor zorgen dat je douchekop niet meer goed werkt. Dat wil je graag voorkomen. Je douchekop schoonmaken met enige regelmaat is dus belangrijk. Gelukkig is het helemaal geen lastig taakje en kan je daarna weer onder een fijne douchestraal gaan staan.

Het is fijn als je badkamer een ruimte is waar je ultiem in kan relaxen. Dat heerlijke hotelgevoel creëer je ook wanneer je de badkamer goed schoon houdt. Geen schimmel, geen viezigheid en geen vieze geurtjes.

Je douchekop schoonmaken

Voor het schoonmaken van een douchekop kun je makkelijk schoonmaakazijn of natuurazijn gebruiken om kalkaanslag en viezigheid te verwijderen.

Wees wel voorzichtig met bepaalde materialen in je badkamer. Op marmer kan azijn nare vlekken achterlaten. Wanneer je douchekop een laagje nikkel, messing of goud hebt moet je azijn niet langer dan 30 minuten laten zitten.

Aan de slag: vul een emmer met azijn. Doe hier de douchekop in en zorg dat hij helemaal ondergedompeld wordt. Laat dit een halve dag inwerken. Vervolgens haal je de douchekop uit de emmer en haal je met een tandenborstel nog restanten viezigheid weg.

Hang de douchekop daarna weer op en zet hem even aan om alle azijn te verwijderen.

> Lees ook: Geinig: deze 6 dingen in huis kun je schoonmaken met tandpasta

Je vaste douchekop schoonmaken

Een vaste douchekop schoonmaken is iets lastiger, maar ook dat moet gebeuren. Vul een plastic zak met azijn. Bind vervolgens met behulp van ducktape, en eventueel stevig elastiek, de plastic zak om je douchekop.

Haal na een halve dag de plastic zak van de douchekop, maak hem nog extra schoon met een borsteltje en zet de douche nog eventjes aan om al het azijn weg te spoelen.

Na het schoonmaken van je douchekop en het boenen van de tegels in de badkamer; is het ook een goed idee om je badkamer een gezelligere ruimte te maken.

Meer inspiratie voor de badkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je douchekop schoonmaken? Zo pak je dat handig aan
Sluiten