Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 18 okt 2015

Door het design van Tennisclub IJburg wil je hier meteen lid worden

Of je nou fanatiek tennisser bent of nog nooit een balletje hebt geslagen; Tennisclub IJburg heeft een nieuw design waar ieder hart sneller van gaat kloppen. Sterker nog, wij willen meteen ons lidmaatschap aanvragen. En dat is niet alleen omdat die tribune, genaamd The Couch, er zo waanzinnig uitziet. Ook het clubhuis zelf is niet te vergelijken met de gemiddelde sportkantines. Met een interieur van FSC-hout en een gave haard in de zithoek zou deze tennisclub zó in Scandinavië kunnen staan.

Zowel het clubhuis als de tribune van Tennisclub IJburg kregen een make-over van het Nederlandse architectenbureau MVRDV.

The Couch is in exacte dezelfde kleur rood als de tennisvelden gemaakt. Alleen dat maakt de tribune al indrukwekkend.

Verder is de vorm natuurlijk bijzonder opvallend en dat golvende design van de tribune komt ook binnen in het clubhuis vol tot zijn recht. Het clubhuis bevindt zich namelijk onder The Couch, waardoor het plafond dezelfde vorm als de tribune heeft. Dat geeft een érg knusse sfeer, die je totaal niet verwacht bij een sportvereniging.

Doorgewinterde supporters kunnen na de set lekker opwarmen bij de kachel of plaatsnemen in de schommelstoel. Zo zie je maar, zo moeilijk hoeft het niet te zijn om een sportvereniging sfeervol te maken.

Sportscholen daarentegen hebben wel vaker een gaaf interieur, zoals de sportschool van Nike in New York of deze gym in Londen.

Wij hopen dat andere sportverenigingen bij een (re)design Tennisclub IJburg als voorbeeld zullen nemen, want wij weten zeker dat menig sporter én supporter hier erg blij van wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Door het design van Tennisclub IJburg wil je hier meteen lid worden
Sluiten