Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Compact Wonen 11 februari 2018

Door een geniale oplossing lijkt dit appartement groter dan het is

Als je woont in een compact appartement, moet je slim omgaan met de ruimte die je hebt. Hiervoor gaven we je eerder al een aantal tips. Er zijn namelijk heel wat handigheidjes die je kunt toepassen om de ruimte groter te laten lijken dan deze daadwerkelijk is. In dit kleine appartement in Shanghai wordt het wel héél geniaal aangepakt.

MoreDesignOffice is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit vrij langwerpige appartement. Het huis heeft niet veel ramen. De eigenaren wilden graag een afgesloten slaapkamer, maar wanneer er binnenmuren gezet zouden worden, zou dat erg veel licht wegnemen. De oplossing? Een compacte slaapkamer met een glazen deur.

compact appartement

compact appartement

Door de slaapkamer af te sluiten met deuren van melkglas heeft de kamer genoeg privacy, maar krijgt het zonlicht wel nog de mogelijkheid om door het hele appartement te schijnen.

compact appartement
compact appartement

De slaapkamer wordt niet alleen afgesloten door middel van glas. Door een klein podium in het appartement te bouwen wordt er zo nog een scheiding gecreëerd, ook wanneer de glazen deuren gewoon open staan.

compact appartement
compact appartement

Aan de kant waar geen ramen zijn, maakten de ontwerpers grote inbouwkasten. Deze kasten lopen helemaal door tot het tv-meubel. Op deze manier vormt het interieur een eenheid en het zorgt ook weer voor genoeg opbergplek!

Ook slim: de bank heeft twee functies. De bank biedt namelijk ook extra zitplekken aan de eettafel. Als je in een studio woont zou je dit idee ook kunnen uitvoeren met je bed. Meer tips? Bekijk dan dit artikel zodat jouw eettafel toch in jouw kleine huisje past!

compact appartement
compact appartement

Woon je zelf ook in een compact appartement, maar kun je nog wel wat tips en inspiratie gebruiken qua indeling en decoratie? Check dan even deze artikelen:

moredesignoffice.com

Reageer op artikel:
Door een geniale oplossing lijkt dit appartement groter dan het is
Sluiten