Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 24 feb 2016

Door dit kinderparadijs ín de slaapkamer kunnen de ouders lekker uitslapen

Vele ouders zullen dit moment ongetwijfeld herkennen: de kinderen zijn al vroeg op terwijl jij je maar al te graag nog even omdraait of lekker in bed de krant wilt lezen om de dag rustig te beginnen. Helaas is dat met jonge kinderen niet altijd mogelijk, omdat zij ‘s ochtends het liefst meteen spelen! De Russische ontwerpstudio Rue Temple kwam met een geniale oplossing: een speelparadijs in de slaapkamer.

De eigenaren, een koppel met twee kinderen, kochten het vakantiehuis zodat ze in het weekend lekker bij kunnen komen van de drukke werkweek. De opdracht van de ontwerpstudio was om in de nok van het huis een slaapkamer te creëren waar de volwassenen en de kinderen samen kunnen zijn.

De ontwerpstudio maakte een extra verdieping in de ruimte. De verdieping is gemaakt van grenenhout en er is met opzet weinig kleur gebruikt. Door de speelse toevoegingen aan de de constructie is het wel een echt speelparadijs maar door het kleurgebruik blijft het evengoed een rustige omgeving.

Achter de kastenwand is ook nog ruimte gemaakt voor een kleine home office met genoeg privacy om ook in het weekend nog wat werk te verrichten.

Ook de verdieping bestaat weer uit twee lagen. De nieuwe verdieping is te bereiken via een smalle houten trap. Op het hoogste gedeelte staat een speelhuisje, dat ook weer te bereiken is met een trap, maar de kids kunnen er ook naartoe klauteren over de witte netten. Door deze netten blijft de slaapkamer open en kan het daglicht evengoed nog naar binnen schijnen en daarnaast zorgt het ook voor een leuk speelobject.

Bekijk ook eens deze bijzondere ontwerpen speciaal voor kinderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ruetemple.ru

Reageer op artikel:
Door dit kinderparadijs ín de slaapkamer kunnen de ouders lekker uitslapen
Sluiten