Door dit boutique hotel willen wij nú meteen naar Warschau

Renée Leeuw 17 sep 2015 Hotel

Ben je ooit naar een stad gegaan alleen om het verblijf dat je geboekt hebt? Zo ja, dan begrijp je ons gevoel waarschijnlijk meteen. Zo nee, dan heb je dit boutique hotel in Warschau waarschijnlijk nog niet gezien. De zogenaamde AUTOR ROOMS zijn verre van standaard en voor ons genoeg redenen om richting Polen te vertrekken. Het geeft ook helemaal niks als je nog niet weet wat je in Warschau te zoeken hebt.

De eigenaars van het hotel geven gasten namelijk niet alleen de sleutel naar de kamer, maar ook meteen ‘the key to the city’. De hosts leggen namelijk al een kaart klaar met inside tips om de stad als local te verkennen en zij laten je met alle liefde de mooiste plekjes van de stad zien. Maar nu eerst even een kijkje in de kamers..

_MG_0552 (1)

_MG_0504

_MG_0405

De gave inrichting is het werk van architect Mateusz Baumiller. Hij richte het in met een gave mix van midcentury design, klassieke elementen, visgraat vloeren en avant garde kunst. Elke kamer kreeg een uniek design.

_MG_0134

_MG_0132

_MG_0150

_MG_0019

_MG_0004

_MG_0293

_MG_0298

De lichte kamer is onze favoriet! Vooral vanwege dat hemelbed met koperen frame. Hoewel de badkamer wel erg weinig privacy geeft, zorgt het wel voor een ruimtelijk effect. Het kan trouwens altijd nog erger: bijvoorbeeld een slaapkamer, toilet en badkamer in één.

_MG_0474

_MG_0439 1

_MG_0449

De kamers in het boutique hotel zijn zo gestyled dat het eigenlijk meer als een thuis voelt. We kunnen ons heel goed voorstellen dat je het meubilair het liefst mee naar huis neemt. Dat bedachten de eigenaars van Autor Rooms ook en zij brengen je dan ook graag in contact met de maker of verkoper van het item, dat je graag wilt hebben.

_MG_0643 1

_MG_0648 1

_MG_0658

_MG_0624

Dus.. tripje naar Warschau, anyone? Of toch liever een hotel in eigen land?

Fotografie door Basia Kuligowska & Przemek Nieciecki / PION

Reageer op artikel:
Door dit boutique hotel willen wij nú meteen naar Warschau
Sluiten