Inspiratieboost: een sfeervolle donkergroene muur in de woonkamer

Inspiratieboost: een sfeervolle donkergroene muur in de woonkamer

De muur in je woonkamer in een donkere kleur verven klinkt eng, maar het kan verrassend stijlvol uitpakken. Juist door te spelen met contrasten creëer je dynamiek en sfeer. Een van mijn persoonlijke favorieten is een donkergroene muur. Aarzel je nog? Ik ga je overhalen!

Ook in de slaapkamer mag de muur wel een likje donkere verf gebruiken. Vooral de combinatie met licht linnen is wat ons betreft een match made in heaven.

Bolig
Elle decor

Laten we voorzichtig beginnen. Een donkere muur hoeft namelijk niet te betekenen dat de ruimte kleiner gaat ogen. Zeker niet als je voor een smaller stuk gaat en het grootste deel van de muren wit houdt. Combineer het met een lichte vloer en je zal zien dat het kleine beetje groen je woonkamer nét een beetje extra stijl geeft.

Als dit bevalt, kun je ook gerust meerdere muren in dezelfde groene tint verven. Zo lang je zorgt voor voldoende lichtinval en het combineert met lichte kleuren, blijft je woonkamer ruimtelijk.

Flexa

In combinatie met rotan en houten elementen, accentueer je de natuurlijke, sfeervolle uitstraling die het groen met zich meebrengt. Zet er een aantal weelderige planten bij (de bananenplant bijvoorbeeld) en je waant je als the king of the jungle in je eigen woonkamer.

Sf Girl by Bay

Voor een meer luxe vibe kan velvet niet ontbreken. Vooral okergeel staat prachtig bij een donkergroene muur. Met gouden en koperen accessoires maak je de look compleet.

Of toch..?
Twijfel je nog of groen nou jouw ding is? Wellicht word je wel verliefd op navy.