Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 4 feb 2019

Doen: een donkergroene muur in de woonkamer voor extra kleur in huis

We geven eerlijk toe dat we eerst nog een beetje skeptisch waren over een donkere kleur in de woonkamer. Donkergroen, donkerblauw, daar wordt je woonkamer toch alleen maar klein en donker door? Hadden wij het even goed mis. Een mooie, diepe donkergroen kan juist heel veel diepte aan je interieur toevoegen.

Dit appartement laat precies zien hoe je een donkergroene muur het beste kan combineren.

donkergroene muur

We zijn fan van dit appartement, omdat ‘ie zo’n mooie tweedeling heeft. Links zien we een moderne, witte tv-kast. Rechts zien we juist een robuuste, zwarte bank. Links is veel lichter (witte muur, open kast), terwijl rechts juist lekker donker is. Het contrast in duidelijk aanwezig in deze woonkamer – en dat komt heel goed tot zijn recht.

donkergroene muur
donkergroene muur
donkergroene muur

1 donkergroene muur met 20 tinten groen

Eentonig is deze kleur donkergroen op de muur absoluut niet. Hij lijkt zelfs wel in elke foto een andere kleur aan te nemen! Dat komt natuurlijk door de hoeveelheid licht die op dat moment op de muur schijnt. Dit is vaak zo met rijke, donkere kleuren. Zo kan je dus nooit genoeg krijgen van een bepaalde kleur, want hij lijkt elke keer weer anders.

Ook slim: een grote spiegel ophangen. Door een grote spiegel lijkt een kleine ruimte namelijk in één klap een stuk groter. En dat willen we eigenlijk allemaal, niet waar?

De eetkamer valt op door de fijne kuipstoelen, maar vlak de spiegel ook niet uit. Door de bijzondere hexagon vorm van de spiegeltjes bekijk je de prachtige woonkamer ineens vanuit een heel ander perspectief. De donkergroene muur maakt ook de eetkamer weer helemaal af.

donkergroene muur
donkergroene muur

Naast de prachtige woonkamer, werd ons oog ook getrokken naar de master bedroom. Waar in de woonkamer zo duidelijk een accentkleur aanwezig was, is de slaapkamer heel rustig en sereen gehouden. Geen schreeuwende kleuren, maar gewoon zwart, wit en grijs.

Combineer een monochroom palet met een goudkleurig nachtlampje en een rotan lamp boven het bed, en je hebt een prachtige combinatie te pakken. Niet te opvallend, maar wel ontzettend stijlvol.

Nog meer groene interieurs zien?

Bron: bosthlm

Donker groene muur
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doen: een donkergroene muur in de woonkamer voor extra kleur in huis
Sluiten