Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 7 mrt 2019

Doen: ga voor vergrijsd donkergroen op de muur van je slaapkamer

Als je een fan bent van natuurlijke tinten en kleuren in je interieur, blijf dan vooral even hangen. Dit prachtige interieur maakt namelijk niet alleen gebruik van allerlei prachtige vergrijsde tinten groen, maar combineert deze ook nog eens met zacht okergeel en beige. Wat ons betreft een match made in heaven.

En dan hebben we het nog niet eens over de mooie werkplek met een inspirerend prikbord gehad. Maar eerst nemen we een kijkje in de woonkamer, waar we ook een mooi kleurtje op de muur zien.

donkergroen slaapkamer
donkergroen slaapkamer
donkergroen slaapkamer

Fijn kleurenpalet in dit interieur, of niet soms? Alle kleuren passen prachtig bij elkaar. De vloer is wat aan de donkere kant, maar een wit kleed trekt dat helemaal in balans.

Wat we ook erg fijn vinden, is de bescheiden gallery wall aan de muur. De schilderijen hangen lekker scheef en asymmetrisch. En door het kleine schilderijtje rechts nét iets hoger dan ooghoogte te hangen, kijk je automatisch omhoog. Daar zien we een fenomenale plafondornamenten waar zéker meer aandacht aan geschonken mag worden. Wat een beauty, dat staat nog eens super fancy.

donkergroen slaapkamer
donkergroen slaapkamer

Waar anderen misschien eerder voor een kast of een bureau gegaan waren op deze plek, zijn wij heel blij dat de bewoners van dit appartement gekozen hebben om het bed hier tussen te plaatsen. Wat een perfecte plek voor een groot bed, het zorgt ervoor dat het bed veel minder aanwezig is in de kamer, omdat het voeteneinde uiteraard een stuk minder ver de kamer in staat. Dat betekent één ding: meer ruimte over voor toffe accessoires.

Ga voor donkergroen op de slaapkamermuur

Door een donkergroene krijtverf op de muur te gebruiken, lijken de muren allemaal een andere kleur te hebben. Dit komt doordat kalkverf een matte finish heeft. Wanneer er veel licht op valt (zoals rechts), lijkt het donkergroen verf veel lichter dan op plekken waar minder licht valt, zoals in de nis en links op de muur.

donkergroen slaapkamer
donkergroen slaapkamer

En mocht je even zonder kleureninspiratie te zitten, dan kan dit moodboard vol kleuren daar vast bij helpen. We zien hier precies de kleuren die we ook in het interieur terug vinden. Op het moodboard zie je al dat deze kleuren ontzettend goed bij elkaar passen.

Ga je (opnieuw) je interieur inrichten? Dan kunnen wij het altijd aanraden om zo’n prikbord op te hangen tijdens het verven en inrichten. In één oogopslag zie je of die velvet stoel, dat prachtige schilderij of die knalroze accessoires in jouw kleurenpalet passen. En da’s wel mooi meegenomen natuurlijk. Tenzij je de regels eens even flink wilt breken – daar staan wij ook helemaal achter.

Fan van groen geworden? Dan is dit ook iets voor jou:

Bron: Stadshem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doen: ga voor vergrijsd donkergroen op de muur van je slaapkamer
Sluiten