Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 23 apr 2019

Dit appartement bewijst hoe mooi de combi tussen donkergroen en koper is

Sommige combinaties zijn een ware match made in heaven. Dat zijn combinaties die áltijd kunnen. Pindakaas en banaan, bijvoorbeeld. Maar ook navy blauw en okergeel. Wij willen donkergroen en koper ook nomineren, want na het zien van dit mooie appartement wil je niets anders meer.

En geef ons ook de prachtige koperen kunstwerken van dit appartement, alsjeblieft.

donkergroen en koper
donkergroen en koper

Chique donkergroen op de muur

We zijn verliefd op de donkere, bijna olijfgroene kleur op de muur. De kleur is heel speels en fris, en lijkt ontzettend licht als er daglicht op schijnt. Aan de andere kant van de kamer lijkt het juist weer veel donkerder. Wanneer een kleur zo reageert op daglicht, maakt dat een ruimte heel dynamisch en levendig.

donkergroen en koper

Zo’n heerlijke lichte vensterbank, dat wil je. Een prachtige plek om een bosje bloemen neer te zetten, maar ook om op de bank te kruipen met een goed boek. En mocht het nou ‘s avonds donker worden, dan knip je gewoon het lampje aan voor wat extra licht.

donkergroen en koper

Een collega zei er ‘gladstrijkneigingen’ van te krijgen. Dat snappen we wel een beetje, maar tegelijkertijd vinden we dit koperen kunstwerk onwijs vet. De kleurencombinatie van donkergroen en koper komt hier prachtig in terug, want wat een mooie en luxe combi is dat!

Om het kunstwerk nog een beetje extra aandacht te geven, is er een klein lampje aan bevestigd. ‘s Avonds zet je dit kunstwerk dus nog eens extra in de spotlights. We zijn heel benieuwd hoe die kreukels dan uit de verf komen.

donkergroen en koper
donkergroen en koper

We gaan meteen door naar nog een kunstwerk in de keuken. En nee, dan bedoelen we niet de prachtige rode SMEG koelkast. We hebben het over de koperen buizen aan de muur. Wat een originele manier om een saaie muur helemaal op te fleuren! Het koper past qua kleur weer mooi bij het andere kunstwerk, waardoor er een goede eenheid wordt gecreëerd in het huis.

De rest van de keuken valt op door het gebrek aan keukenkastjes (maar gelukkig staan glazen op een plank ook heel mooi) en de bakstenen muur in de hoek van de keuken. Hier zouden wij elke ochtend wel scrambled eggs klaar willen maken.

donkergroen en koper

Combineer je grote spiegel met een gallery grid

Kan je niet kiezen tussen een grote spiegel en een paar mooie posters in de slaapkamer? Ga voor allebei! Deze grote spiegel en gallery grid zijn precies op elkaar afgestemd qua hoogte, waardoor ze samen een mooi geheel worden.

En ja, we hebben het over een gallery grid. Geen gallery wall, dus. Heb je gemist wat een gallery grid is? We brengen je graag op de hoogte met dit artikel: Weg met de gallery wall, een gallery grid is dé nieuwe trend.

donkergroen en koper
donkergroen en koper

Een donkere basis staat bij een slaapkamer vaak ontzettend chique. Ook dit donkergrijs is een prachtige basiskleur waar je veel mee kan, en meteen een flinke portie sfeer in de slaapkamer krijgt. Vul het aan met lichte kleuren en warme houttinten, en jij hebt een sfeervolle slaapkamer waar iedereen jaloers op is.

Nog meer mooie slaapkamers bekijken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

stadshem

Reageer op artikel:
Dit appartement bewijst hoe mooi de combi tussen donkergroen en koper is
Sluiten