Inspiratieboost: heerlijk lang snoozen in een donkere slaapkamer

Inspiratieboost: heerlijk lang snoozen in een donkere slaapkamer

“Nog vijf minuutjes.. oké, nog tien..” Heerlijk lang snoozen, herken jij het? Zeker als het buiten koud en grauw is, kun je vaak maar lastig je bed uitkomen. En hoe fijn is het dan om je nog eens om te draaien in een behaaglijke, donkere slaapkamer?

We horen het je denken: ‘donkere muren maken een ruimte toch kleiner?’. In een woonkamer kan het inderdaad te heftig ogen, maar een slaapkamer wordt zo juist intiem en warm. Eerst zien dan geloven? Lees dan verder.

Japanese trash

Wist je dat mensen die ‘s ochtends snoozen intelligenter én creatiever zijn dan vroege vogels? Reden genoeg om dus nog even vijf minuutjes te blijven liggen!

Incy Interiors

Zwart is natuurlijk best heftig. Wil je de look iets verzachten? Combineer het dan met lichte, lieflijke kleuren zoals roze. Ook zachte materialen zoals fluweel of wol helpen om de harde randen van het zwart iets af te zwakken. Je zal zien dat sommige kleuren juist extra goed uitspringen ten opzichte van de donkere muur.

Thou Swell
Nordsjoidedesign

Fleuren vrouwelijke accessoires alleen de boel niet goed genoeg op voor je? Ga dan voor donkergroen, donkerblauw of grijs. Je bereikt hetzelfde effect, maar deze kleuren zijn wat toegankelijker en ogen vriendelijker.

Giancola
Stylizimo blog

Ook met een wit plafond en een lichte vloer fris je de boel op. Hierdoor zal het allemaal niet al te zwaar ogen, maar blijf je toch een intiem sfeertje houden.

Dit vind je vast ook leuk:

In deze slaapkamers wil jij op zondag wakker worden