Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 15 mrt 2022

Fantastische combi met een donkere muur: felle kleuren en lichte accenten

Het staat al een tijdje hoog op onze wish list: een interieur met veel dramatische donkere muren. Wat ons betreft kan een donkere muur namelijk altijd, mits je je goed realiseert hoe je deze muur het beste kunt combineren. Daarom delen we vandaag een lesje donkere muur matchen.

Spoiler: een donkere muur in combinatie met felle kleuren en lichte accenten werkt het beste. Maar dat wist je natuurlijk al na het lezen van de titel van dit artikel.

Zo maak je een donkere muur lichter met accenten

Donkere muur met neon

Een beetje neon maakt elke donkere muur beter. We zijn op de Roomed-redactie groot fan van de bovenstaande banaan, die ons doet denken aan deze lamp. Het is speelt, flirterig en maakt elke ruimte een stukje vrolijker.

Natuurlijk gaat dit ook helemaal op voor neon teksten, die je wel vaker terug ziet komen in interieur. Heb je een levensmotto of een woord waar jij motivatie van krijgt? Laat er een neon lamp van maken.

Tips om een verrassende splash of neon aan jouw interieur toe te voegen

Combineer donker met goud

Wat ons betreft ook zeker eentje die niet in deze lijst mag ontbreken: gouden accenten bij een donkere muur. Enorm mooi in combinatie met flink wat kamerplanten, zoals je op de foto hierboven kunt zien.

Ook wordt de ruimte met gouden accenten lichter, aangezien de gouden accenten het daglicht reflecteert. Dit geeft daardoor ongeveer hetzelfde effect als een spiegel, waarmee er meer licht in de kamer komt.

Donkere muren met kleurrijke meubels

Je kunt nog meer uit een donkere muur halen door er een felgekleurd meubelstuk voor te zetten. Denk aan een gele bank, zoals hierboven, maar ook aan items in hele andere kleuren. Hoe je donkere kleuren het beste combineert, lees je hier.

Juist door donker met kleur te combineren, krijg je verrassende en luxe combinaties waar je karakter mee in je interieur brengt.

Vind je de muur bij nader inzien écht te donker geworden, en heb je geen zin om weer met de kwast aan de slag te gaan? Dan kan je er altijd nog voor kiezen om de hele muur vol te hangen met lichte prints in de vorm van een gallery wall.

Zo heb je toch die vibes van een donkere muur in huis, maar lever je daar niet op in qua licht. Precies zoals we het graag hebben.

5 tips voor als je in huis aan de slag wilt gaan met donkere kleuren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fantastische combi met een donkere muur: felle kleuren en lichte accenten
Sluiten