Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Badkamer 11 feb 2020

6 x inspiratie voor een stijlvolle donkere badkamer (dit wil jij ook!)

Donkere kleuren in huis, je moet het maar durven! De meeste mensen hebben er geen moeite mee om bijvoorbeeld zwart als accentkleur te gebruiken, maar een compleet zwarte kamer gaat voor velen toch iets te ver. Toch heeft een donkere badkamer ons hart gestolen – en na het zien van deze inspirerende beelden snap je precies waarom.

Donkere muren zijn behoorlijk gewaagd en maken het stylen daarmee een iets grotere uitdaging, maar op de Roomed redactie gaan we geen uitdaging uit de weg. Wat ons betreft is de badkamer de perfecte plek in huis om de donkere look te introduceren.

6 x een mooie donkere badkamer

Daarom hebben we de mooiste donkere badkamers voor je verzameld, zodat jij inspiratie op kan doen voor een gewaagde badkamer make-over.

1. Hexagon tegels in een donkere badkamer

Hexagon tegels zijn wat ons betreft de perfecte match in een donkere badkamer. Doordat de tegels een bijzondere vorm hebben, vallen de voegen extra op. Daarmee haal je de zwaarte van de donkere badkamer weg, en wordt het een speels geheel. Mooie combi!

> Lees ook: Na het zien van deze 7 voorbeelden wil jij ook hexagon tegels in de badkamer

2. Lichte voegen

Over bijzondere voegen gesproken: juist bij donkere tegels valt een lichte voeg hartstikke op. Dat kan súper stijlvol zijn als je er op de juiste manier licht op laat vallen, zoals op de afbeelding hierboven.

3. Een lik verf

Je hoeft natuurlijk niet persé met tegels te spelen in een donkere badkamer. Een lik donkere verf does the trick. Helemaal leuk als je een muur hebt met een beetje reliëf, zoals je hierboven kunt zien. Door de schaduwen krijg je verschillende tinten grijs, en dat vinden we hartstikke mooi.

4. Planten in de badkamer

Planten in de badkamer? Hoe meer, hoe beter! In een donkere badkamer kan je kiezen om ook voor donkere kamerplanten te gaan, zoals de bovenstaande Alocasia Polly. Door de dramatische donkergroene bladeren krijgt jouw badkamer nog meer allure.

> Meer tips: 6 x de beste badkamer planten voor een botanische badkamer

5. Goeie combi: zwart en hout

Zwart en hout zijn altijd al een favoriete combinatie op de Roomed redactie geweest. In deze badkamer is dat niet anders. Helemaal als je een mooie lichtbron op de juiste manier kunt toepassen, heb je een droom-badkamer te pakken.

6. Donker hoeft niet zwart te zijn

Voordat je alleen gaat kijken naar zwart en donkergrijs: niet nodig! Ook donkerbruin, blauw of groen kunnen dat effect van een donkere badkamer bereiken. Het is een hele andere manier van kleuren combineren, maar het resultaat mag er zeker wezen.

Meer tips voor de badkamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 x inspiratie voor een stijlvolle donkere badkamer (dit wil jij ook!)
Sluiten