Iris Wijnands
Iris Wijnands Binnenkijken 18 okt 2019

Dit huis met eclectisch interieur inspireert ons met een mooie slaapkamer

Sinds we dit appartement hebben gezien willen we eigenlijk niets liever dan één ding: naar Zweden verhuizen voor die donkerblauwe muur in de slaapkamer. Inspiratie hebben we in ieder geval genoeg gekregen van dit eclectische interieur.

Sterke kleurenkeuzes zijn in dit appartement gecombineerd met stucwerk, doorlopend visgraatparket en hoge plafonds. Als je dít pareltje niet mooi vindt, dan weten wij het ook niet meer.

blauwe muur slaapkamer
Bron: Bolaget

Laat kleuren beter uitkomen met een donkerblauwe muur

Via dit doorkijkje vanuit de woonkamer zien we meteen het pronkstuk van dit huis: de prachtige slaapkamer met donkerblauwe muur en een heerlijk groot bed. Juist omdat de rest van dit Scandinavische appartement zo wit en helder is, is afwisseling met een donkere kleur een welkom contrast.

Omdat dit appartement de luxe heeft dat er lekker veel natuurlijk licht naar binnen valt, voelt de kamer niet donker of kleiner aan dan dat hij is. In een ruimte met veel licht kan een donkerblauwe muur goed uitkomen.

donkerblauwe muur in slaapkamer
Bron: Bolaget

We duiken de slaapkamer eens wat verder in. Wat we aantreffen maakt ons een beetje jaloers, maar het inspireert ons ook enorm. Rotan is al een tijdje terug van weggeweest, dat zien we maar weer aan het rotanbankje aan het voeteneinde.

De warme kleuren van het hout van het visgraatparket en het bankje matchen ook weer goed bij die donkerblauwe muur. Die plafondlamp met veertjes gaat ook op ons verlanglijstje en het oranje kussentje op het bankje keuren we ook helemaal goed.

Het is ook nog eens ontzettend gezond om je slaapkamer te voorzien van een aantal planten.

eclectische woonkamer
Bron: Bolaget

Een eclectisch interieur is super gezellig

Het leuke aan een eclectisch interieur, is dat je verschillende interieurstijlen lekker door elkaar kan combineren. Om het geheel niet te druk te laten ogen is er gekozen voor een rustige basis, waar vervolgens lekker veel aan toegevoegd is.

De muren zijn bijvoorbeeld gewoon wit gehouden, maar daar hangen wel heel veel lijsten met posters aan.

De meubels hebben allerlei verschillende stijlen. We zien een industriële wandlamp, een houten bijzettafeltje naast de bank en een moderne witte boekenkast. Omdat de kleuren redelijk rustig zijn gehouden, is het niet erg dat de woonkamer zo vol is. Vooral geel, grijstinten en beige/bruin komt terug in het interieur.

woonkamer eclectisch interieur
Bron: Bolaget

De Monstera in de hoek en de vazen met bloemen maken de gezellige woonkamer met heerlijk grote ramen helemaal af. Wil je ook mooie Monstera’s in huis? Check dan dit artikel: Kamerplanten stekken voor beginners: de Monstera Deliciosa stekken.

Kinderkamer
Bron: Bolaget
Klamboe slaapkamer
Bron: Bolaget

Of je nu kinderen hebt of niet, je kan niet ontkennen dat je deze kinderkamer niet zó in huis zou willen hebben. Wat een snoezig geheel, zonder dat er gebruik is gemaakt van veel zoetsappige lichte kleuren. Een lekker bont kleed op de vloer en kussens in allerlei kleuren zorgen ervoor dat deze kinderkamer toch heel warm en zacht is.

Speelse stippen op de muur

De muren van de slaapkamer zijn nog wel wit, maar daar hebben ze speelse zwarte stippen opgeplakt. Hoe leuk is dat? Een makkelijke manier om een saaie muur wat op te leuken en een slaapkamer speciaal te maken.

Je oog is vast ook al gevallen op het hoge donkere bed met prachtige klamboe erboven. Een andere makkelijke DIY is een klein lichtsnoertje bovenin de klamboe vast te maken zoals hier is gedaan.

Krijg je geen genoeg van het kijken in andermans prachtige huizen? Wij ook niet!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit huis met eclectisch interieur inspireert ons met een mooie slaapkamer
Sluiten