Inspiratieboost: een touch of blue voor de meest stijlvolle woonkamer

De kleuren van dit najaar bevatten veel koele tinten. Blauw valt uiteraard ook in die categorie en zorgt daarnaast in een interieur vaak voor rust. Geïnspireerd door de laatste trends gingen wij op zoek naar manieren om de woonkamer een touch of blue te geven.

Donkerblauw is goed te combineren met antraciet voor een chique look, maar ook teal en zwart voor een stoerder effect. Ben je zelf meer van de felle kleuren? Ook dan kun je donkerblauw erg goed gebruiken als basiskleur.

Bron: H&M

Bron: Melimeli

Bron: Bolig liv

In dit Scandinavische interieur vormde de blauwe bank de echte eyecatcher. Je kunt ervoor kiezen om de rest van de kamer neutrale kleuren te geven voor een rustig effect of juist een felle kleur als roze toe te voegen voor een eclectisch geheel.

Bron: Skona hem

Ook een donkerblauwe muur kan zorgen voor een chique uitstraling in je interieur. Je kunt ervoor kiezen om één muur of meerder muren te schilderen. Wil je eens echt wat anders? Kies er dan voor om delen van de muur te verven. Kijk voor meer inspiratie over blauwe muren eens naar deze colorboost.

Bron: Domino

Je kunt donkerblauw natuurlijk ook op een meer subtiele manier verwerken in je interieur. Ga voor een donkerblauw vloerkleed, kunst met blauwe details of de leukste woonaccessoires in het donkerblauw.

Kijk voor nog meer blauwe inspiratie eens naar dit appartement in Kopenhagen met vele verschillende tinten blauw.