Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 10 apr 2019

Donkerblauw behang in de woonkamer geeft je interieur in één klap een luxe gevoel

Donkerblauw behang. Misschien gaat je hart er nu nog niet sneller van kloppen, maar wacht maar tot je deze te gekke binnenkijker gezien hebt. Wij snappen niet waarom we nog niet eerder verliefd waren op deze rijke kleur in de woonkamer.

We hopen dat jij na het zien van deze binnenkijker ook helemaal overtuigd bent. Wij zijn dat in elk geval wel!

donkerblauw behang woonkamer
donkerblauw behang woonkamer

Met donkere muren zijn mensen vaak bang dat de ruimte veel kleiner oogt dan dat ‘is. Dat hoeft echter helemaal niet als je het combineert met de juiste accessoires. Door bijvoorbeeld een doorzichtige salontafel op dunne pootjes te nemen, geef je een ruimte luchtigheid. En ook door een spierwit plafond en een licht kleed zorg je ervoor dat de ruimte geen bedompt gevoel met zich meedraagt.

Donkerblauw zorgt wat ons betreft juist instant voor een luxe hotelgevoel. Het luxe printje dat in dit interieur versterkt dat gevoel nog eens heel erg. En zeg nou zelf, het liefst willen we allemaal dat luxe hotelgevoel in huis, toch?

donkerblauw behang woonkamer

De grote, opvallende Monstera steelt toch een beetje de show. Niet alleen omdat het een prachtige grote plant is, maar ook omdat het levendige groen zo mooi bij de donkerblauwe muur past.

donkerblauw behang woonkamer

In de eetkamer zien we een goed bij elkaar gestylde gallery wall. Doordat er gebruik gemaakt is van verschillende soorten lijsten, blijft de muur een spannend geheel om naar te kijken. En let ook vooral even op de hippe kroonluchter boven de eettafel, wat een plaatje!

donkerblauw behang woonkamer
donkerblauw behang woonkamer

Hoe je een spierwitte keuken een stuk minder saai maakt? Met prachtige, stijlvolle keukenaccessoires natuurlijk. Doordat alle accessoires in deze keuken dezelfde kleurtonen hebben, creëer je sfeer in de keuken. Of dat nou koperkleur of donkerblauw is, dat maakt niet uit. Laat alles met elkaar matchen, en dat mag best een beetje ton-sur-ton zijn.

donkerblauw behang woonkamer
donkerblauw behang woonkamer

Waarom een mooi tapijt op de grond leggen als ‘ie ook hartstikke mooi aan de muur staat? Dit wandkleed is daar hét voorbeeld van. De warme kleuren van het wandkleed zorgen ervoor dat de (soms kille) kleur grijs overstemd wordt. Door daar warme houten boekenplanken aan toe te voegen, krijg je veel meer sfeer in de kleine slaapkamer.

Ook leuk: een kapstok aan de muur van de slaapkamer. Hier hang je natuurlijk geen jassen op, maar statement pieces waar je de hele dag naar blijft kijken. Je lievelingsjurk of de mooiste blouse van je oma, bijvoorbeeld.

Nog meer mooie binnenkijkers met donkerblauw:

Bron: entrancemakleri

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Donkerblauw behang in de woonkamer geeft je interieur in één klap een luxe gevoel
Sluiten