Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 31 jan 2019

Dit donkere interieur heeft een práchtige donkere gallery wall

Toen we dit donkere appartement tegenkwamen, werden we op slag verliefd op de gallery wall. Een donkergrijze muur, zwarte fotolijsten en zwart-witte foto’s. Al benieuwd geworden? Scroll dan snel verder.

Wie zegt dat een klein appartement niet donker ingericht kan worden? Dit appartement is namelijk hét bewijs dat dat wel kan.

donkere gallery wall
donkere gallery wall
donkere gallery wall

We beginnen deze binnenkijker eens in de donkere keuken. Want donker, dat is ‘ie. Doordat de keukenkastjes mat grijs zijn, gaan de kastjes niet als een gek glimmen (wat je met een glanzende finish wel gehad zou hebben), maar wordt de keuken met de juiste lichtinval wel een stukje lichter.

Om de keuken helemaal af te maken, is er ook gekozen voor een donkergrijze backsplash én keukenblad. Wel zo mooi, want doordat de keuken nu helemaal dezelfde kleur is wordt de stijl extra goed doorgevoerd.

donkere gallery wall

Ondanks dat het appartement niet al te groot is, is er toch nog een plekje voor een kleine eettafel vrij gemaakt. Wij zijn groot fan van een ronde eettafel. Doordat de tafel niet tegen de muur aanstaat, lijkt het luchtiger dan een vierkante tafel die stijf tegen de muur aan staat.

Ook mooi: in dit veelal grijze appartement is er ook voor een vergrijsde plant gekozen. Sommige planten hebben een grijs ‘laagje’ over zich, waardoor de plant in de vensterbank bijvoorbeeld perfect in het geheel past.

donkere gallery wall
donkere gallery wall

Daar is ze weer! Deze bekende foto van Kate Moss zien we ontzettend vaak terug komen in Scandinavische interieurs. Vinden we niet erg, want het is tenslotte een prachtfoto van mevrouw Moss.

Heel subtiel zijn de rode bloemen, die precies afgestemd zijn op het rode kleedje dat over de bank heen hangt. Door de rest van het interieur heel zwart, grijs en wit te houden kan je altijd afwisselen qua kleur accessoires zonder dat het een ingrijpende verandering hoeft te zijn. Liever een tijdje okergeel? Prima! Een paar okergele kussens en wat zonnebloemen does the trick.

donkere gallery wall
donkere gallery wall

Gallery wall met zwart en wit

De echte eyecatcher van het appartement is toch wel deze prachtige gallerywall. Een donkergrijze muur, zwarte lijsten en allemaal zwart-wit foto’s waar zwart de boventoon voert. Ja, dit vinden we een groot succes. Doordat ook de deur zo donker geverfd is, valt deze helemaal weg in de muur. Veel mooier dan wanneer de deur wit gebleven was, bijvoorbeeld.

Ook de hele muur in de gallery wall betrekken? Begin dan niet van binnenuit, maar hang de fotolijsten juist aan de buitenkant op één lijn. Meer handige gallery wall tips vind je hier: maak deze fouten niet bij het maken van een gallery wall.

donkere gallery wall
donkere gallery wall

De slaapkamer is niet groot – er past nét een tweepersoons bed in. Maar door het vele licht dat zowel door het raam naar buiten als door de glazen muur komt, is dat in dit geval helemaal niet erg. De ruimte voelt door de glazen muur totaal niet klein aan. We vragen ons alleen wél af waar de kledingkast te vinden is.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Bron: Ahre

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit donkere interieur heeft een práchtige donkere gallery wall
Sluiten