6 kamerplanten voor mensen die in een donker huis wonen

Hoe graag we het ook zouden willen, niet iedereen woont in een met licht overgoten woning. Helemaal met het sombere weer van de afgelopen dagen is het al snel donker en grauw in huis. Woon je in een donker huis, maar wil je wél graag kamerplanten binnen hebben staan? Ga dan voor de onderstaande 6 kamerplanten. Succes gegarandeerd.

Donker huis? Ga voor deze 6 kamerplanten

1. Calathea

Deze plant doet het niet goed in direct zonlicht en staat dus perfect in een donkere kamer. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, en spray zo nu en dan eens met een plantenspuit. Dat vindt de Calathea heerlijk!

2. Aspidistra

Voor deze plant moet je geduld hebben. Hij groeit namelijk erg langzaam, maar kan goed tegen zowel hoge als lage temperaturen. Dat maakt ‘m de ideale plant voor een donker huis.

3. Dieffenbachia

De prachtige grote bladeren van de Dieffenbachia zorgen ervoor dat hij een populaire kamerplant is. Mooi meegenomen dat ‘ie het prima doet op een plekje in de schaduw dus. Maar let op: de Dieffenbachia is hartstikke giftig voor katten. Als je huisdieren rond hebt lopen, is het dus geen slim idee om deze kamerplant aan te schaffen.

> Wél safe voor katten: deze 5 kamerplanten zijn 100% veilig voor katten.

4. Sansevieria

Dit is een van onze favorieten, omdat de Sansevieria er super cool uitziet én heel weinig verzorging en licht nodig heeft. Al kan ‘ie trouwens ook hartstikke goed tegen een plekje met wat meer zonlicht. Kortom: een enorm veelzijdige plant.

5. Lepelplant

Als je nogal snel vergeet om je planten water te geven, dan is deze plant perfect voor jou. Deze plant kan namelijk wel tegen een stootje. Uiteraard kan deze kamerplant ook prima overleven in een donker huis.

6. Aglaonema

De Aglaonema wordt ook wel Chinese geluksplant genoemd en wij snappen wel waarom. De plant heeft prachtige groene bladeren met roze accenten én kan goed in de schaduw staan.

> Meer roze kamerplanten in huis? Deze roze kamerplanten zijn mooi én hebben weinig aandacht nodig.

Meer lezen over kamerplanten op Roomed?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 kamerplanten voor mensen die in een donker huis wonen
Sluiten