Donker hout, goud en een lichtblauwe bank: een gouden (ha) combinatie

Denk aan een klassiek interieur, en de kans is groot dat je een combinatie van donker hout en bordeauxrood voor je ziet, eventueel met gouden details. En het klopt inderdaad dat donker hout je interieur een tijdloos en stijlvol uiterlijk kan geven – maar in plaats van met donkerrood, kun je het beter met een lichtere kleur combineren. Bijvoorbeeld met een wit tapijt én een lichtblauwe bank, zoals in dit appartement.

Tel daar nog wat mooie vintage en gouden details bij op, en je snapt hopelijk waarom wij deze inrichting prachtig vinden.

Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 2
Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 3

Donker hout, goud en een lichtblauwe bank

In de woonkamer komen al die dingen samen: de lichtblauwe bank wordt gecombineerd met stoelen van donker hout rondom een gebroken witte tafel. Er hangt kunst in verschillende stijlen, met ook verschillende lijsten. En it’s all about the details: op het kastje tegen de muur vind je bijvoorbeeld een gouden kandelaar in de vorm van een oneindigheidsteken, in de kast naast boeken ook een kamelenbeeldje.

Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 4
Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 5

En o ja, let vooral ook even op de toffe bar cart naast de bank, die met het gouden wiel eraan perfect in het interieur past. De houten visgraatvloer maakt het helemaal af.

Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 6
Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 7
Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 8

Ook in de keuken is deze stijl mooi doorgevoerd. Oké, daar staat dan wel geen lichtblauwe bank (je kunt niet alles hebben), maar het donkere hout van de eettafelstoelen contrasteert goed met de gebroken witte keukenkastjes én het lichthouten bijzettafeltje.

Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 9
Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 10
Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 11

Een vintage tafel in de slaapkamer

Yes, nog meer houten stoelen! Maar deze is extra speciaal, want de stoel in de slaapkamer is aan een prachtig vintage bureau geschoven, compleet met gouden sloten op de laden. Wat ons betreft de perfecte plek om te werken of lekker creatief te doen – wel uitkijken dat je die tafel niet beschadigt, natuurlijk.

Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 12

En mogen we nog even speciale aandacht voor de kinderkamer? Met de wereldbol in de vensterbank en de mooie neutrale klamboe wordt je kleintje perfect voorbereid op een leven als rondreizende hippie. Zie je hem of haar al op die stoel klimmen om bij het hangende aapje te kunnen?

Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 13
Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 14
Afbeelding van Scandinavisch appartement met lichtblauwe bank 15

Praktisch elke ruimte in dit huis is perfect, zelfs de gang met het mooie houten kastje. En als het zomer is en je hebt even genoeg van al dat donkere, dan kun je prima uitrusten met de leuke kussentjes op het balkon. Héérlijk.

Meer mooie appartementen met donker hout:

Alvhem.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Donker hout, goud en een lichtblauwe bank: een gouden (ha) combinatie
Sluiten