Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 8 jan 2021

Waarom donkergroene muurverf hoog bovenaan onze wishlist staat

Op de Roomed-redactie zijn we gek op een beetje kleur in huis. Op dit moment staat donkergroen op de wish list. Twijfel jij nog of je donker groene muurverf in moet slaan, omdat je denkt dat het té donker wordt? Dan is dit artikel er om die twijfels bij je weg te nemen.

Na het lezen van dit artikel weet je één ding zeker: donkergroen is hot 🔥

Stoere kleur

Donkergroen is al een stoere kleur van zichzelf, maar je kunt ‘m ook nog eens heel gemakkelijk combineren met andere kleuren en materialen waardoor die stoere kant nog meer naar boven komt. Een klassieker is groen combineren met cognac-kleurig leer, zoals op de afbeelding hierboven.

Maak de look af met een industrieel lampje zonder lampenkap, en je hoeft eigenlijk niets meer toe te voegen.

Geen zorgen als je juist van een lievere uitstraling houdt: ook donkergroen kan goed gecombineerd worden met lichtere kleuren om zo een rustigere uitstraling te krijgen. Denk aan groen combineren met roze en grijs, waarbij het roze er echt uitspringt. Of ga de bohemian kant op met rotan meubels.

Favoriet kleurenpalet

Het kleurenpaletje wat je hierboven ziet is echt een favoriet: een okergeel, donkergroen, lichtroze en een fijne roestkleur die elkaar aanvullen en versterken. Een aanrader om toe te passen in je eigen huis.

Is alleen groen te saai voor jouw interieur? Kijk dan eens naar een groen behang met een toffe print. Een botanisch behang ligt dan natuurlijk voor de hand, maar het panterprint motief op de bovenstaande foto vinden we ook helemaal het einde. Het is edgy en geeft een ruimte soms net wat meer pit van een effen kleur.

Hetzelfde geldt voor kalkverf, zoals je op de afbeeldingen hieronder kunt bekijken. Deze verf droogt expres ‘slordig’ op, en dat staat dan weer hartstikke stoer.

Binnenkijkers waar ook ‘donker groen muurverf’ op de boodschappenlijst stond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom donkergroene muurverf hoog bovenaan onze wishlist staat
Sluiten