Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Binnenkijken 12 aug 2018

In dit donkere appartement ligt de focus op bijzondere fotografie

In de interieur-wereld lijkt een licht appartement de heilige graal. Terwijl donkere appartementen ook juist heel mooi kunnen zijn! Dat bewijst ook dit donkere appartement nabij het Zweedse Göteborg. De focus in dit huis ligt op bijzondere fotografie. Het hangt er dan ook vol mee. 

De muren van dit appartement zijn lichtgrijs geverfd. Dat geeft diepte en karakter. Bovendien past het heel goed binnen het kleurenpalet waarvoor is gekozen voor het meubilair: donkergrijs, mosgroen en diepblauw.

Donker appartement met fotografie

Bijzondere fotografie

Alle kleuren daargelaten, is de echte blikvanger van dit appartement de bijzondere fotografie. Daarbij heeft de eigenaar van het appartement het vooral gehouden bij zwart-wit foto’s. In verschillende formaten en met hele verschillende afbeeldingen: van kunstzinnige foto’s van voeten tot aan intrigerende portretten: er is samenhang, juist doordat alle foto’s zwart-wit zijn.

Bijzondere fotografie keuken

Ook in de keuken komt de liefde voor bijzondere fotografie terug, in de verzameling fotolijstjes bovenop de keukenkastjes. Hier is juist gekozen voor een bonte verzameling foto’s en illustraties, maar alle fotolijsten zijn uniform. Er is gekozen voor lijsten met een zwarte rand, om samenhang en rust te creëren.

Overigens is er verderop in dit donkere appartement wél gekozen voor licht: de hal is bijvoorbeeld witgeschilderd. Maar ook hier komt de bijzondere fotografie terug, in grote lijsten aan de wand.

Nog meer inspirerende binnenkijkers:

Bron: Alvhem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In dit donkere appartement ligt de focus op bijzondere fotografie
Sluiten