Estelle Beukman
Estelle Beukman Wooninspiratie 28 jan 2018

Wijnglazen schoonmaken: laat je glazen stralen met een paar trucjes

Het liefst wil je dat jouw wijnglazen er zo glimmend mogelijk uitzien. Dan bedoelen we dus: zonder kalkaanslag, vette vingers of andere spoortjes. Maar hoe kun je het beste je wijnglazen schoonmaken? Wij hebben een aantal tips waardoor ze er als nieuw uit blijven zien!

Wil je jouw lekkerste wijnen tentoonstellen in huis? Ga dan voor een wijnrek!

wijnglazen schoonmaken
Liebherr

1. Afwassen met warm water

Je kunt je wijnglazen het beste met lauwwarm water (met de hand) afwassen om kalkaanslag te voorkomen. Als je heet water gebruikt, kunnen de glazen sneller breken, dus doe dat niet! Als je hiermee klaar bent, kun je het beste een linnen doek gebruiken om de glazen droog te wrijven (poleren, heet dat). Hierdoor gaat het glas extra mooi glimmen!

wijnglazen vaatwasser
Miele

2. Wijnglazen in de vaatwasmachine

Voor de wat luiere mensen onder ons: je kunt je wijnglas natuurlijk ook in de vaatwasmachine zetten (check van te voren wel of jouw glazen hiervoor geschikt zijn). Het is dan wel handig om twee tabletten kunstgebitreiniger of citroenzuurpoeder mee te laten draaien met de vaat. Dit voorkomt dat je glazen er dof uit gaan zien door kalkaanslag.

doffe wijnglazen
Ik zoek een schoonmaakster

3. Kalkaanslag verwijderen met azijn

Als je wijnglazen al dof zijn door de kalkaanslag is het mogelijk om dit te verhelpen. Maak een warm teiltje water met een scheutje azijn en laat de glazen er een poosje in weken. Vervolgens kun je je wijnglazen schoonmaken met een vochtige doek. Gebruik geen (afwas)borstel of schuurspons, dat veroorzaakt krassen! Maak de glazen tot slot droog met een linnen doek en ze stralen weer.

Ja, ook dit moet gebeuren:

De oven schoonmaken vind je vast ook niet zo’n leuk klusje. Klik hier voor tips!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wijnglazen schoonmaken: laat je glazen stralen met een paar trucjes
Sluiten