admin
admin Wooninspiratie 16 apr 2018

Deze 5 docu’s over kunst en design op Netflix moet je gezien hebben

Volgend weekend niets te doen? Pak dan een kop warme thee, nestel jezelf op de bank en geniet van deze must-see documentaires over kunst en design op Netflix. Dit zijn de favorieten van onze vrienden van Froot.

Netflix uitgespeeld? Dat is onmogelijk. Er zijn nog heel wat interessante zijweggetjes om te ontdekken. Waar je bijvoorbeeld nooit langskomt tijdens het zoeken, zijn documentaires over kunst en design. Nou, in dat genre valt er nog heel wat te bingen. We hebben onze 5 favoriete art docu’s op een rij gezet.

Abstract: The Art of Design (documentaireserie)

In deze achtdelige documentaire op Netflix ontdek je hoe ‘s werelds meest vernieuwende designers op allerlei vakgebieden denken en hoe design elk aspect van ons leven beïnvloedt. Acht verschillende kunstenaars en designers worden gevolgd. Je krijgt te zien hoe ze denken, leven en hoe ze kunst en design interpreteren. Mocht je Abstract: The Art of Design nog niet gezien hebben: vanavond nog beginnen! De documentaire heeft een IMDb-score van 8.5/10 en dat is hoog. Terecht.

The 100 Years Show

The 100 Years Show is een mooi en ontroerend portret over de in 1915 geboren Carmen Herrera. Deze Cubaans-Amerikaanse kunstenaar zette het abstract minimalisme op de kaart. Tot het einde van haar leven moest ze wachten op artistieke erkenning en succes.

Floyd Norman: An Animated Life

In deze documentaire over de unieke carrière van Disney-animator Floyd Norman worden charmante originele animatiefilmpjes afgewisseld met interviews en archiefbeelden. The Jungle BookScooby-DooMonsters Inc.To Story 2… Ja, we hebben heel wat aan deze man te danken. Zeer interessant kijkje achter de schermen.

Beltracchi: Die Kunst der Fälschung

Dit portret van kunstenaar en meestervervalser Wolfgang Beltracchi biedt inzicht in zijn leven, talent en de internationale kunstwereld waaraan hij miljoenen verdiende. Een verhaal dat eigenlijk niet te bevatten is. Op Netflix uiteraard met Nederlandse ondertiteling.

Sky Ladder: The Art of Cai Guo-Qiang

Je hebt kunstenaars die schilderen, beeldhouwen en zo kunnen we nog even doorgaan. Wie het helemaal anders doet is de Chinese kunstenaar Cai Guo-Qiang. Hij staat bekend om zijn spectaculaire vuurwerkshows en weet in deze adembenemende documentaire op Netflix zichzelf weer eens te overtreffen.

Dit artikel verscheen eerder op Froot.

Nog een aanrader:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze 5 docu’s over kunst en design op Netflix moet je gezien hebben
Sluiten