Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 3 sep 2020

7 DIY’s en andere leuke creatieve ideeën voor je thuiswerkplek

Zin om lekker creatief een middag aan de slag te gaan? Nog leuker dan creatief bezig zijn, is als je jouw creatieve uitspatting ook nog eens in huis kunt gebruiken. Op internet vonden we onderstaande DIY’s en creatieve projecten die onwijs van pas komen bij je thuiswerkplek.

Tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met deze creatieve ideeën voor je home office.

Hangplanten

Als er één ding niet mag ontbreken in je home office, is het groen. Planten op je thuiswerkplek geven een boost in productiviteit, concentratie en humeur en zijn goed tegen de stress. Geef ze een mooi plekje op je bureau of nog leuker: hang ze op!

Natuurlijk kun je tegenwoordig zo kant en klaar hangplanten kopen, maar misschien is het nog wel leuker om er zelf één crea bea (gemakkelijk) in elkaar te knutselen. Eenmaal een mooi exemplaar in handen? Eerder vertelden we je al alles wat je wil weten over het ophangen van hangplanten.

Hangende organizer DIY

Wie zegt dat een georganiseerde home office saai moet zijn? Deze hangende organizer staat speels en zorgt er tegelijkertijd voor dat je alle essentials bij de hand hebt. En dat terwijl je geen last meer hebt van losliggende frutsels. Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd, zeggen ze ook wel eens! Je kunt zo’n hangende organizer zo kopen, maar je kan ook zelf aan de slag gaan met naald en draad. Op Paper & Stitch vind je een budget-proof DIY.

Home office in een kast

Dit is misschien wel onze favoriete manier om een home office te realiseren als je er eigenlijk geen plek voor hebt. Al helemaal omdat je qua interieur helemaal los kunt gaan, het is immers een kast waar je de deuren van kunt sluiten. Dat betekent een fijn behang met print of lekker veel kleur, bijvoorbeeld. Als je met anderen samenwoont betekent het ook dat je geen compromissen hoeft te sluiten over de look & feel. Dit is jouw kast… uh, home office!

Goedkope upgrade

Ben je wel uitgekeken op het interieur van je home office, maar heb je geen geld om alles nieuw aan te schaffen? Koop een paar spuitbussen verf en ga aan de slag. Zo kan een spuitbus gouden verf een luxe upgrade geven aan je bureau-accessoires. Als je alles goud spuit, van de vaas tot je pennenbakje, creëer je ook nog eens easy peasy één geheel!

DIY clip-on organizers

Op Brit+Co vonden we deze clip-on organizers, voor als je bijvoorbeeld maar een klein bureautje hebt en eigenlijk ruimte tekort hebt. Zoals je op de foto ziet is het niet alleen heel handig voor losse frutsels als pennen, maar ook om je werkplek op te fleuren met bloemen, bijvoorbeeld.

Maak je eigen kalender

Nog een leuke DIY en heel makkelijk: maak je eigen bureau kalender. Een mooie accessoire die ook nog eens functioneel is, we like! Hoe ‘ie er precies uit komt te zien is helemaal aan jou. Hierboven vind je twee voorbeelden, maar als je op Pinterest zoekt op ‘DIY desk calendar’ kom je ook een hoop mooie exemplaren tegen.

Hangende notitierol

Een hangende wat? Stimuleer je creativiteit door een papieren rol op te hangen waar je to-do lijstjes, reminders en ideeën kunt noteren.

Dit artikel werd in samenwerking met carrièrezusje WorkJuice geschreven.

Dit vind je misschien ook interessant

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 DIY’s en andere leuke creatieve ideeën voor je thuiswerkplek
Sluiten