Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 12 jun 2018

DIY: zo creëer je gemakkelijk dé unieke eyecatcher stoel in je interieur

Denk jij bij een ‘unieke eyecatcher’ ook meteen aan een duur, exclusief designmeubel waar je jaren voor moet sparen? Dan heb je het helemaal mis. Het leukste unieke item in jouw interieur maak je namelijk helemaal zelf. Ga bijvoorbeeld voor een unieke stoel, zoals deze ‘paint dipped chairs‘, voor een speelse look in je interieur. Want iets dat je zelf hebt gemaakt, is toch veel leuker dan iets kopen?

De naam zegt het al: bij een paint dipped chair lijkt het net alsof je de stoel half in een bak met verf hebt laten vallen. De kleur verf kan je aanpassen op de kleuren in jouw interieur. Zo creëer je altijd een unieke stoel die perfect in jouw huis past. Ga bijvoorbeeld voor een volledig zwart-wit houten exemplaar, of kies juist een heftige statement kleur als je durft.

house-nerd
brit.co

Boodschappenlijstje

Dit heb je allemaal nodig om jouw toffe stoel te maken:

stoel verven met karwei
charlottelovey
lovelylife

Stap voor stap een unieke stoel:

Stap 1:
Het maakt niet uit of je voor een gloednieuwe of een oude stoel uit de kringloopwinkel gaat: de allereerste stap die je moet ondernemen, is het opschuren van de stoel. Dit is heel belangrijk, omdat je mooie kleur verf anders niet goed zal blijven zitten. Het opschuren van de stoel kan natuurlijk met een schuurmachine, maar kan ook prima met de hand. Zorg er in ieder geval voor dat je een grof schuurpapier gebruikt voor het beste effect.

Stap 2:
Ben je klaar met schuren? Bepaal dan welk vlak van de stoel je wilt verven. Ga je voor de bovenkant, of wil je juist alleen gekleurde poten? Ga je voor rechte lijnen, schuine lijnen of een gekleurde cirkel in het midden van de stoel? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zorg ervoor dat je goed weet wat je wilt voordat je begint met verven.

Stap 3:
Als je eenmaal een keuze gemaakt hebt, kun je aan de slag met een potlood. Met een potlood teken je namelijk de randjes af. Wil je een strakke, loodrechte lijn? Gebruik dan een winkelhaak.

hildagotrocks
etsy

Stap 4:
Om nette en rechte lijnen te krijgen, is het belangrijk om de randjes goed af te plakken met een afplaktape. Zorg ervoor dat je geen lucht onder de randjes laat komen, want je wilt straks geen lelijke bobbels in je lijnen.

Stap 5:
Time for some action! Je bent nu helemaal klaar om te beginnen met schilderen. Zorg ervoor dat je geen te dikke laag verf aanbrengt. Je kunt beter twee dunne laagjes verven dan één dikke, dat wordt namelijk veel mooier. Wacht tussen het aanbrengen van verschillende verflagen altijd goed totdat de vorige laag volledig opgedroogd is. Het liefst laat je de stoel een nachtje staan voordat je de tweede laag aanbrengt. Verf op waterbasis is trouwens de beste optie, deze verf droogt namelijk stukken sneller.

wunderweib
lonny

Heb je meer inspiratie nodig? Kijk dan vooral even op het woonplatform van KARWEI. Of ga langs bij een KARWEI bij jou in de buurt, want in verschillende filialen worden DIY workshops georganiseerd. Hierbij kan je zelf aan de slag gaan met het maken van je eigen unieke DIY project.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: zo creëer je gemakkelijk dé unieke eyecatcher stoel in je interieur
Sluiten