admin
admin Diy 6 december 2018

DIY: winterse waxinelichthouders van papier

Gisteren was het Thanksgiving en hoewel we dat hier in Nederland natuurlijk niet vieren, weten we door de vele Amerikaanse romcoms waar deze feestdag in voorkomt maar al te goed wat voor sfeer het heeft. Voor ons is het dan ook het beste te vergelijken met Kerst. Alle familie komt bij elkaar en de tafel staat vol met eten met als hoogtepunt van de avond de gevulde kalkoen. Om je huis ook in de winterse sferen te krijgen, is deze zelfgemaakte houder voor een elektrisch waxinelichtje perfect geschikt.

roomed-diy-thanksgiving-1

Boodschappenlijstje

• Print van vogels – Hier te downloaden (of een andere print die je mooi vindt)
• Kalkpapier
• Schaar
• Lijm
• Glitters
• Potlood
• Liniaal
• Waxinelichtjes op batterij – Let op! Geen echte waxinelichtjes gebruiken.

roomed-diy-thanksgiving-2

STAP 1
Print de afbeeldingen van de vogels (of een andere afbeelding) uit op standaard printpapier. Plaats je liniaal langs de grijze streepjes aan de zijkanten. Zet met het potlood een rechte streep over de print, maar doe dit niet over de vogels heen.

roomed-diy-thanksgiving-3

STAP 2
Gebruik de potloodlijn als richtlijn voor het afknippen van de strook. Knip over de rechte lijn aan de zijkanten en vervolgens rondom de illustratie. Lijm de uitgeknipte strook op een stuk kalkpapier.

roomed-diy-thanksgiving-4

STAP 3
Teken met behulp van je potlood en liniaal rechte lijnen op het kalkpapier. Hiermee bepaal je de hoogte van de uiteindelijk houder. Knip dit vervolgens af langs de potloodlijnen.

roomed-diy-thanksgiving-5

STAP 4
Rol het kalkpapier op tot de uiteinden over elkaar heen komen. Breng lijm aan op één van de zijkanten en druk het papier goed aan. Houd dit een aantal seconden vast om er zeker van te zijn dat het papier niet meer loslaat. Je kunt de houder nu zo laten, maar glitters maken alles beter! Lijm voorzichtig ook de bovenkant van het papier en strooi hier glitters overheen. Geef het papier een tikje om de overtollige glitters te verwijderen. Zet de houder vervolgens op je tafel of dressoir en zet hierin een waxinelichtje op batterij.

roomed-diy-thanksgiving-6
roomed-diy-thanksgiving-8

TIP
Omdat het kalkpapier doorzichtig is, is het mogelijk dat je de lijmrand er doorheen ziet aan de zijkanten waar het papier tegen elkaar wordt geplakt. Je kunt daarom ook splitpennen gebruiken om het papier op een speelse manier vast te maken.

Meer lezen over leuke (kerst) DIY’s?

creaturecomfortsblog.com

Reageer op artikel:
DIY: winterse waxinelichthouders van papier
Sluiten