Renée Leeuw
Renée Leeuw Decoratie 8 mrt 2015

DIY: wijnrek van pallets

Als je een beetje stoer en handig bent èn ook nog eens houdt van een stoer interieur plus een glaasje wijn, dan hebben we een onwijs leuke DIY voor je. We kwamen namelijk een wijnrek van pallets tegen!

Het vereist wel even wat aandacht en tijd, maar deze DIY is wel super betaalbaar en past helemaal in een industrieel interieur.

BENODIGDHEDEN

  • 5x houten planken van pallets
  • 2x onderstel van pallets (gebogen planken die de onderdelen verbinden)
  • Schroeven van ongeveer 6 cm lang
  • Zaag
  • Boormachine
  • Cirkelzaag
  • Winkelhaak
  • Potlood

stap 1

Zaag allereerst één onderstel doormidden. Dit hoeft niet heel netjes, want je gaat het later nog een keer doorzagen.

Stap 2

Plaats één doorgezaagd stuk van het onderstel loodrecht op een plank en meet het onbedekte deel van de plank (zie bovenstaande afbeelding).

stap 3

Deze maat wordt de breedte van het tussenstuk. Het tussenstuk ga je maken van het andere onderstel. Markeer de afmeting op het onderstel en trek de lijn door, zoals op bovenstaande afbeelding.

Stap 4

Zaag langs de lijn. Leg vervolgens het tussenstuk naast een onderstel en markeer het punt waar het onderstel schuin afloopt.

stap 5

Trek de lijn door vanaf de markering. Doe hetzelfde vanaf de andere kant van het tussenstuk en zaag het stuk op beide punten door. Het middenstuk (doorgekrast op de afbeelding) heb je niet meer nodig.

Stap 6

Zet vervolgens het onderstel, het tussenstuk en twee planken naast en op elkaar zoals in bovenstaande afbeelding. Markeer het punt waar de plank het tussenstuk raakt. Doe hetzelfde met het andere tussenstuk.

Stap 7

Teken een boog op het tussenstuk. Dit hoeft niet perfect te zijn, want dat geeft juist een stoere touch. Gebruik een cirkelzaag om het tussenstuk schuin af te zagen.

Stap 8

Leg het kromme tussenstuk naast het andere tussenstuk en teken ook daar de boog. Zaag ook dat stuk af met een cirkelzaag.

Stap 9

Leg nu één plank neer en leg één onderstel loodrecht daarop (zie afbeelding). Boor twee gaten in het onderstel en de plank met een kleine boor en zet beide onderdelen vervolgens aan elkaar met schroeven. Doe hetzelfde aan de andere kant.

Stap 10

Leg het wijnrek nu met de voorkant op de vloer en leg een andere plank tegen de onderkant en beide zijden, zoals in bovenstaande afbeelding. Maak ook hier aan beide zijden twee gaten en zet vast met schroeven.

Stap 11

Plaats vervolgens de tussenstukken en de plank aan de voorkant. Boor gaten door de voorste plank, het tussenstuk en de achterkant. Zet alles vast met schroeven.

Stap 12

Plaats vervolgens een plank iets boven de achterste plank. Boor ook hier gaten, maar let erop dat je niet te ver doorboort zodat de boor niet aan de andere kant eruit komt. Zet vast met schroeven.

Stap 13

Tijd voor de laatste stap! Zaag nu de onderstellen af waar de bovenste plank eindigt. Yes, nu is je wijnrek van pallets klaar! Tenzij je ook je wijnglazen nog aan de onderkant wilt hangen. Dan verwijzen we je door naar de rest van het stappenplan.

Vond je dit leuk? Dan vind je misschien deze DIY salontafel van pallets ook wel gaaf.

diyready.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
DIY: wijnrek van pallets
Sluiten