Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 26 apr 2018

DIY: maak van een oude wereldbol een hippe hanglamp

Je huis is eigenlijk nooit echt af. En dat geeft niets, want je smaak verandert zo af en toe en dan is er niets leuker dan het restylen van je interieur. Helaas kan je bankrekening je nog weleens beperken (trust me, we get it). Maar daarom zijn er DIY’s! Met deze week een mooie lichtgevende wereldbol voor in je interieur (of de kinderkamer!).

Wij houden van wereldbollen. Zo’n wereldbol brengt een stukje nostalgie met zich mee, en al helemaal als je de wereldbol bij de kringloop voor een prikkie op de kop kan tikken. Maar voor wie een standaard wereldbol in huis wat saai vind, hebben wij een leuke DIY gevonden.

Zorg dat de wereldbol, voordat je ermee aan de slag gaat, helemaal schoon en ontvet is. Dit doe je bijvoorbeeld met een goed schoonmaakmiddel of beetje pure alcohol. Haal de wereldbol helemaal uit elkaar. Hier kan je soms een schroevendraaier bij nodig hebben.

Stap 1

roomed-wereldbol-lamp

Allereerst maak je een gat in de onderkant van je wereldbol. Gebruik hiervoor een scherp mesje. Je hoeft de cirkel niet uit te tekenen, want op een wereldbol staan natuurlijk al cirkels. Handig!

Stap 2

roomed-wereldbol-lamp

De lelijke randjes schuur je weg met een zo fijn mogelijk schuurpapiertje. Doe dit voorzichtig en met beleid, want je wilt niet dat er meer weggeschuurd wordt dan nodig is.

Stap 3

roomed-wereldbol-lamp

Nu is het tijd voor de volgende (en moeilijkste) stap. Met een heel fijn boortje boor je lichtgaatjes in de globe. Je hebt hier een hele vaste hand voor nodig, want de boor kan nog wel eens gaan springen. Dan krijg je lelijke vegen op je wereldbol. Snap je niet wat we bedoelen, bekijk dan de onderstaande video nog even.

Schuur eventueel de gaten weer af met een fijn schuurpapiertje.

Stap 4

roomed-wereldbol-lamp

Zitten alle lichtgaatjes erin? Dan hoef je alleen aan de bovenkant nog even een opening voor je lamp te maken. Deze kan je het beste zorgvuldig aftekenen voordat je ermee aan de slag gaat. Zodra de gloeilamp er in zit, kan je je nieuwe wereldbollamp ophangen.

roomed-wereldbol-lamp

Tadaaaa, het eindresultaat! Deze staat fantastisch in een eclectisch interieur, maar bijvoorbeeld ook op de kinderkamer.

Wil je het proces nog even rustig een keertje terug zien? Of snap je iets niet? Bekijk dan de onderstaande video van Debi’s Design Diary, waar alles nog een keer goed uitgelegd wordt.

Nog een leuke DIY:

Heb je de smaak te pakken? Maak dan meteen even deze leuke bloemenletter. Lekker zomers en binnen een handomdraai gemaakt.

Bron: Debi’s Design Diary

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: maak van een oude wereldbol een hippe hanglamp
Sluiten