Maud van Dijck
Maud van Dijck Diy 2 jan 2022

Een lege muur? Met 9 DIY ideeën hang je ‘m zo vol met zelfgemaakte decoratie

Crea bea’s opgelet: deze 9 DIY projecten zijn leuk om op te pakken. Je creëert er de leukste items voor aan de muur mee – handig als je naar een lege muur aan het staren bent.

9 DIY wanddecoratie ideeën

1. Tak met kwastjes

Deze kleurrijke wanddecoratie is tof voor in de kinderkamer of een bohemian interieur. De franjes van de kwastjes geven een speelse uitstraling aan je interieur. En een tak is de ideale basis voor DIY wanddecoratie.

2. Macramé hanger

Kijk maar naar deze macramé hanger aan een tak! Ook weer een toffe toevoeging voor ieder boho interieur. Wil je toch decoratie met een kleurtje? Dip het dan gedeeltelijk of helemaal in de verf.

3. Een tak vol bloemen

Omarm de natuurlijke sfeer helemaal met deze botanische DIY wanddecoratie. Wil je geen nepbloemen gebruiken? Kies dan voor droogbloemen aan een tak en verzorg ze goed om lang van je eigen kunstwerk te genieten.

Heb je een bos droogbloemen in huis? Op deze manier blijven ze langer mooi

4. Een fietswiel decoreren

Heb je nog een oude of kapotte fiets? Haal het wiel er dan uit en maak er een toffe decoratie van voor aan je muur. Ook hier is het leuk om er wat bloemen in te verwerken om je interieur wat op te fleuren.

5. Een lege schilderijlijst

Ja, we zijn dol op bloemen! Dat zie je wel aan deze voorbeelden. Daarnaast zijn bloemen of bladeren ook ideaal om mee te decoreren. Zelfs een simpele lege lijst aan de muur krijgt een kunstzinnige uitstraling met bloemen of bladeren erin.

6. Gouden latwerk

Wij vinden deze DIY wanddecoratie zo stijlvol! Je kan natuurlijk ook een metalen latwerk kopen, maar als je op een budget bent is het gemakkelijk zelf na te maken met hout. Leg latten op elkaar en spuit erover met een metallic gouden of zilveren spray. Heel leuk om zelf een metallic touch aan je huis te geven.

Alles voor balans! Deze 5 dingen wil je in ieder interieur terugzien

7. Geometrisch houten latwerk

Of ga toch voor die natuurlijke look met je latwerk. Creëer met houten latten zelf een geometrisch design. Ben creatief en puzzel van te voren uit hoe jij je latten legt. Vind je het toch fijner om te werken met een bestaand design? Zoek dan even rond op Pinterest voor andere toffe designs zoals die hierboven.

8. Een hanger van klei

Ga van het weekend eens lekker in je eentje of met de kinderen kleien. Deze hanger is gemakkelijk en leuk om zelf te maken met klei. Zo knutsel je iets in elkaar wat je ook echt aan je muur hangt.

9. Rieten manden aan de muur

Bevestig rieten manden aan elkaar en plaats ze aan je muur om een kleine gallery wall te maken. Vooral leuk om in een boho of Scandinterieur te verwerken. Of hang het op in een of modern interieur waar het riet aan de muur rust uitstraalt.

DIY: met planten aan de muur geef je je urban jungle een creatieve twist

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een lege muur? Met 9 DIY ideeën hang je ‘m zo vol met zelfgemaakte decoratie
Sluiten